Ορατός ο κίνδυνος επικίνδυνων συνθηκών κραχ στην Ευρώπη !

Συνθήκες κραχ στην Ευρώπη, με κέντρο βάρους τις τραπεζικές μετοχές

 

Αν και όλοι οι δείκτες καταρρέουν, από τις Η.Π.Α. έως την Ιαπωνία, ενώ το πετρέλαιο σημειώνει διαρκώς νέα χαμηλά, η πτώση των τραπεζικών μετοχών ιδίως στην Ελλάδα και στην Ιταλία δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες – περισσότερο φυσικά στην Ιταλία, στην οποία μαίνεται η τραπεζική κρίση, ενώ η κυβέρνηση της σχεδιάζει επειγόντως τη δημιουργία μίας Bad Bank.  

309

G. Soros: Η Ευρώπη στα πρόθυρα της κατάρρευσης

Ο δισεκατομμυριούχους επενδυτής, Georges Soros, έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει πως η Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω της προσφυγικής κρίσης και της ανεπαρκής διαχείριση των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που έχουν φτάσει στην περιοχή το 2015, αναφέρει το CNBC.

Ο κ. Soros ανέφερε πως η Γερμανίδα καγκελάριος είναι το κλειδί για να διοχετευτεί η προσφυγική κρίση αλλά, «υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα που δημιουργούν προβλήματα», πρόσθεσε ο κ. Soros.

«Όπως σωστά προέβλεψε η Angela Merkel, η ΕΕ βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Η ελληνική κρίση ανάγκασε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να ανταποκρίνονται «όπως-όπως» στις απανωτές κρίσεις. Αυτή η πρακτική έχει ως σκοπό να αναβάλουν οποιαδήποτε αποφασιστική δράση, προκρίνοντας μια βραχυπρόθεσμη λύση. H A. Merkel σωστά προέβλεψε το ενδεχόμενο η προσφυγική κρίση να καταστρέψει την ΕΕ. Η πρόβλεψή της έγινε πραγματικότητα.

Η ΕΕ χρειάζεται απεγνωσμένα διορθώσεις. Αυτό είναι γεγονός, αλλά δεν είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση και αυτοί που είναι ικανοί να την αλλάξουν είναι ο ίδιος ο γερμανικός λαός», τόνισε ο κ. Soros.

«Τώρα είναι η στιγμή αποφάσεων για τους Γερμανούς: Θέλουν αν αποδεχτούν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το γεγονός ότι είναι οι ισχυρότεροι στην Ευρώπη;», διερωτάται.

Τα σχόλια του Georges Soros γίνανε μετά από την παρέμβασή του Φιλανδού υπουργού Οικονομικών, Alex Stubb, για την προσφυγική κρίση. Ο κ. Stubb χαρακτήρισε τη γερμανική προσφυγική πολιτική ως “ανθρώπινη”, ωστόσο σημείωσε πως θέτει σε κίνδυνο μια από τις θεμελιώδες ελευθέριες της ΕΕ: την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της Ένωσης και κατά συνέπεια τη Συμφωνία του Σένγκεν.

«Επιπλέον έχουμε και την κρίση του ευρώ που απειλεί τον δεύτερο πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης», δήλωσε ο κ. Stubb από το Νταβός.

Ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως επιβάλλεται η ΕΕ να προβεί σε μερικές σκληρές μεταρρυθμίσεις. «Συγκεκριμένα αναφέρομαι στη δημιουργία ενός θετικού οικονομικού κύκλου με περισσότερη ανταγωνιστικότητα, περισσότερες εξαγωγές, περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερους φόρους και τέλος να χρησιμοποιηθούν οι φόροι αυτοί για την χρηματοδότηση του κράτους πρόνοιας», δήλωσε ο κ. Stubb.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s