“Αστάθμητο” το πολιτικο-οικονομικό τοπίο λόγω “αποπληθωρισμού” στην Ε.Ε. !!

Η ΕΚΤ ΠΡΟΪΔΟΠΟΙΕΙ : Ανοικτό το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη !!

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος διολίσθησης της Ευρωζώνης στον αποπληθωρισμό, λόγω της ραγδαίας πτώσης του πετρελαίου

«Είναι απολύτως πιθανό, τα επόμενα τρίμηνα να έχουμε μήνες κατά τους οποίους ο πληθωρισμός θα είναι αρνητικός», δήλωσε ο Νοβότνι, επισημαίνοντας πως όλα θα εξαρτηθούν «από το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του πετρελαίου».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αναταραχή στην Κίνα, ο ίδιος εκτίμησε ότι οι κινεζικές αρχές λειτούργησαν με υπερβολικά φιλόδοξο τρόπο στην προσπάθειά τους να έχουν μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και παράλληλα ανεξάρτητη επιτοκιακή πολιτική.

«Βλέπουμε ότι οι τάσεις προς την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων αποδυναμώνονται εκ νέου» εξήγησε, και εξέφρασε την ανησυχία του για μία επιθετική υποτίμηση του κινεζικού γουάν.

——————————————-

 ΑDN

Άνοιξε τώρα τις αισθήσεις σου ανόητε; ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ  ΕΝΟΨΗ !!

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι βάζει την οικονομία σε έναν φαύλο κύκλο: εξαιτίας του, ο κόσμος δεν αγοράζει περιμένοντας οι τιμές να πέσουν κι άλλο (και εξαιτίας των μειωμένων του εισοδημάτων εξαιτίας αυτού), με αποτέλεσμα να έχουμε επιβράδυνση των επενδύσεων όπως επίσης και οι πωλητές να μειώνουν κι άλλο τις τιμές τους (εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης).

Αυτό συμβαίνει συνέχεια με αποτέλεσμα η οικονομία να υποβαθμίζεται (λιγότερες πωλήσεις σε πιο χαμηλές τιμές, άρα: λιγότερα έσοδα και για το κράτος, μείωση μισθών, απολύσεις, κλπ κλπ).

Οπότε ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε !!

Δεν γνωρίζω πόσο ασφαλείς νοιώθουν οι Έλληνες με την αριστερή κυβέρνηση και τα καταστροφικά μέτρα  που παίρνει,… αλλά η αμερικανική τράπεζα δεν είναι καθόλου !!

Στα έξι μεγάλα ρίσκα του 2016 της Goldman Sachs η Ελλάδα! Χρεοκοπία;

214

 

Διαφορετικά :Γιατί ανοίγει τις κάνουλες της ρευστότητας, μετά την αξιολόγηση ο Ντράγκι; φοβάται ΚΑΤΙ ;!!

ΑΡΑ .. ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΟΥΣΕ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s