Και άν “δεν αλλάξουν” οι Τούρκοι τη στάση τους για το Αιγαίο .. τί θα κάνεις ΕΣΥ Κυριάκο για την ελλάδα και την Κύπρο ??

ΕΝΩ Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες πιέζουν συνεχώς για κοινές περιπολίες στο αιγαίο με τους Τούρκους.

Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά οτι «Προσδοκούμε από την Τουρκία, να υπάρξει μια αλλαγή της στάσης στην αντιμετώπιση του Κυπριακού ζητήματος»

.. ΚAI ΑΝ “ΔΕ ΣΟΥ ΚΑΤΣΟΥΝ” ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.. EΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ  ΚΥΡΙΑΚΟ ??!! Θα το παραδώσεις το Αιγαίο ; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ !!

Να πάρει άμεσα δημόσια ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ θέση εδώ και τώρα ο κ. Κυριάκο Μητσοτάκης για το Αιγαίο – Όχι λόγια με “με ήξεις αφίξεις “!!

Γιατί υπάρχουν κάποιες πτέρυγες του ελληνικού Κοινοβουλίου που δεν έχουν τοποθετηθεί στο κρίσιμο αυτό ζήτημα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο και  ίσως θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του “Δούρειου Ίππου”, όπως εκτιμούν οι δανειστές.

Για παράδειγμα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει απορρίψει το θέμα αυτό και το Βερολίνο πιστεύει πώς μπορεί να πιέσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των σχεδίων του που δεν είναι άλλα από το να κάνει τα γλυκά μάτια στην Τουρκία και να εμβολίσει πλέον τα σκληρά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας όπως είμαι τα θαλάσσια σύνορα της.

Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα δημοσίως, αλλά έχει μιλήσει ιδιωτικώς. Και αυτό που έχει πει, εν ολίγοις είναι πώς δεν θεωρεί την εξέλιξη των κοινών περιπολιών ως κακή ή μόνιμη. Για τον πρόεδρο της ΝΔ δηλαδή η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας δεν είναι άσχημη εξέλιξη.

Οφείλει η Νέα Δημοκρατία που το παίζει θεματοφύλακας των εθνικών συμφερόντων να βγει και να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση της στο κρίσιμο αυτό θέμα. Αν εγκρίνει και προκρίνει τις κοινές περιπολίες ή αν τις απορρίπτει.

Τα ήξεις αφίξεις έχουν τελειώσει πλέον, ιδίως όταν επιχειρεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος (λόγω της πολιτικής που άσκησε κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά) με τους στρατιωτικούς.

 

ΟΙ “ΕΤΑΙΡΟΙ” ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ένα “βήμα” πριν οι ΕΔ αναλάβουν την φύλαξη των συνόρων – Επίκειται έξοδος από την Σένγκεν

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s