Τρία σε Ένα πακέτο : Μήπως είναι η “απρόσμενη ευκαιρία” για την ελλάδα η Σένγκεν ; !

Απρόσμενη ευκαιρία

ΕΙΚΟΝΑ---Ελλάδα

Παρουσιάζεται μία καταπληκτική δυνατότητα στην Ελλάδα, μέσω της οποίας , θα μπορούσε να επιτευχθεί η διαγραφή του 50% του χρέους, η έξοδος από την κρίση και η επιστροφή στην ανάπτυξη – παράλληλα με την επίλυση του προσφυγικού !!

«Το ελληνικό χρέος είναι το κλειδί της προσφυγικής κρίσης της Ευρώπης. Είναι καιρός να σκεφτούμε δημιουργικά για το πώς αυτά τα δύο προβλήματα, η κρίση χρέους και το μεταναστευτικό, θα μπορούσαν να συνδεθούν σε ένα διπλωματικό πακέτο που θα βοηθούσε στην επίλυση αμφοτέρων.

Οι γενικές γραμμές της συμφωνίας θα ήταν οι εξής απλές:

H Ελλάδα συμφωνεί να σφραγίσει τα βόρεια σύνορά της με τη βοήθεια της ΕΕ, σταματώντας τη ροή των μεταναστών προς τη βόρεια Ευρώπη.

Σε αντάλλαγμα, η Γερμανία συμφωνεί σε μια μαζική διαγραφή του ελληνικού χρέους, καθώς επίσης σε μία άμεση οικονομική βοήθεια, για να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση.

Οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα, στη συνέχεια, στεγάζονται σε καταυλισμούς της ΕΕ στα ελληνικά νησιά, με την προσδοκία της επιστροφής τους στη Συρία ή όπου αλλού θελήσουν, όταν αποκατασταθεί η ειρήνη στη Μέση Ανατολή» (Financial Times).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s