Έτοιμοι για τα πάντα ….

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε “πορτοκαλί” συναγερμό τέθηκε η τουρκική Αεροπορία – Πλήρης αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής για τους Τούρκους πιλότους !!

Η τουρκική Αεροπορία και όλες οι πολεμικές βάσεις της (μεταξύ αυτών και αυτές της Μπαντίρμα, του Μπαλίκεσιρ και του Εσκί Σεχίρ που έχουν ως βασική αποστολή την καταστροφή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας) τέθηκαν πριν λίγο σε κατάσταση “πορτοκαλί” συναγερμού, ένα επίπεδο πριν την έναρξη επιχειρήσεων, με σχετική διαταγή του Γενικού Επιτελέίου , ως απάντηση στην διείσδυση του ρωσικού υποστρατηγικού βομβαρδιστικού (κάτι που η Μόσχα διέψευσε) στον τουρκικό εναέριο χώρο, βόρεια της Λαττάκειας.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ στους Τούρκους πιλότους έχει δοθεί πλήρης αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής και αυστηρές διαταγές να καταρρίπτουν κάθε ξένο ίχνος που παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο, χωρίς άλλη εξουσιοδότηση από ανώτερα κλιμάκια.

Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει «πυρ κατά βούληση» στην περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας, αλλά ειδικά στην περίπτωση του Ντιγιαρμπακίρ, το ερώτημα είναι πώς θα απογειωθούν και πώς θα πλησιάσουν τα ρωσικά μαχητικά, ξεφεύγοντας από το τείχος των S-400 που έχουν αναπτυχθεί μέχρι και την περιοχή Σάλμα της Συρίας σε απόσταση 13 χλμ. από τα τουρκοσυριακά σύνορα

Στη βάση του Ντιγιάρμπακίρ η τουρκική Αεροπορία απέστειλε περισσότερα μαχητικά F-16 για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις μαχητικών.

Μετά το νέο συμβάν με το ρωσικό Su-34 σε όλες τις κύριες τουρκικές αεροπορικές βάσεις όπως στο Μπαλικεσίρ, στη Μαλάτεια, στο Ντιγιάρμπακίρ  και αλλού η γενική διαταγή ήταν: “Να είστε έτοιμοι για τα πάντα σε οποιαδήποτε στιγμή”, που όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος αυτό σημαίνει «πορτοκαλί συναγερμός».

Πριν την έκδοση της νέας διαταγής οι πιλότοι της τουρκικής Αεροπορίας ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν έγκριση από τα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας προκειμένου να ανοίξουν πυρ. Όχι όμως τώρα καθώς αυτός ο περιορισμός ήρθη μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

pronews.gr

 

KAI MH ΞΕΧΝΑΤΕ – ΠΡΟΣΟΧΗ “Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ” ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙ!!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s