ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΣ… ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ! Στη σέντρα βγάζουν 4 υπουργούς – Δείτε τι συμβαίνει…

ÁÈÇÍÁ-Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ.(EUROKINISSI-ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ)

Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκονται τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι σύμφωνα με όσα ακούγονται εντός του Μεγάρου Μαξίμου είναι και υποψήφιοι προς αποχώρηση σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

Ο λόγος για τους Θοδωρή Δρίτσα, Γιάννη Μουζάλα, Γιώργο Κατρούγκαλο και Βαγγέλη Αποστόλου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Real News, τη στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου είχε ρίξει όλο του το βάρος στην επίτευξη της συμφωνίας για την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco (σ.σ. ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε γι” αυτο το λόγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογο του), ο κ. Δρίτσας δήλωσε κατ” αρχήν άγνοια για τη συμφωνία, ενώ στη συνέχεια αμφισβήτησε την αίσια κατάληξη της. Το Μέγαρο Μαξίμου αρνήθηκε να σχολιάσει τις παρεμβάσεις Δρίτσα, ωστόσο κυβερνητικές πηγές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού αν ο κ. Δρίτσας συνεχίσει την αντιπολίτευση στη συμφωνία.

Όσον αφορά στον Γιάννη Μουζάλα -αν και κατα κοινή ομολογία δεν διαθέτει την υπηρεσιακή υποδομή- είναι ένας υπουργός για τον οποίο ακούγονται γκρίνιες για ελλιπή αποτελεσματικότητα, καθώς με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των hot spots έχει συμβάλλει στη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, «τα ακούει» και ο κ. Αποστόλου, στον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου καταλογίζει ότι υποτίμησε τη δυναμική των κινητοποιήσεων των αγροτών. Επίσης, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο υπουργός αιφνιδιάστηκε από τον αποκλεισμό του στο κτίριο της Περιφέρειας στη Θράκη, αλλά και ότι γενικότερα δεν έδειξε να είναι σε θέση να χειριστεί τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Τέλος, υποψήφιος προς αποχώρηση θεωρείται και ο Γιώργος Κατρούγκαλος κυρίως στην περίπτωση που το ασφαλιστικό αποσυρθεί. Το πρωθυπουργικό επιτελείο του καταλογίζει ότι παρέβλεψε τις αντιδράσεις από τις μεγάλες κοινωνικές ομάδες στην πρόταση του για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Crash

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s