Βουτιά του δολαρίου – Σε υψηλά 3 μηνών το ευρώ

eurodollar

Προς υψηλά τριών μηνών οδεύει το ευρώ, την ώρα που επικρατεί μεγάλη αναταραχή στις αγορές, διαγράφοντας τις πρωινές απώλειες έναντι του δολαρίου.

Ειδικότερα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διευρύνει την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας (3%), τη μεγαλύτερη εδώ και 11 μήνες, με κέρδη 0,2% στο 1,1175 έναντι του δολαρίου.

Παράλληλα, το γεν ενισχύθηκε στις ασιατικές αγορές, λόγω του κλίματος αποφυγής ρίσκου, που αύξησε τη ζήτηση για επενδυτικά «καταφύγια» όπως το ιαπωνικό νόμισμα, κατά 0,2% στο 116,64 έναντι του δολαρίου.

Την ίδια στιγμή, το δολάριο υποχωρεί έναντι και των 16 σκληρών νομισμάτων καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το κατά πόσο η Fed θα προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο αλλά και γενικά μέσα στο 2016.

«Το ρίσκο αποτελεί τον βασικό καταλύτη στις αγορές. Η «μεγάλη εικόνα» στις ισοτιμίες ευρωδολαρίου και δολαρίου/γεν σχετίζεται με την επενδυτική διάθεση για ανάληψη ρίσκου κι αυτή είναι πολύ χαμηλή αυτή τη στιγμή» υποστηρίζει ο Jeremy Stretch, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής για την αγορά συναλλάγματος στην Canadian Imperial Bank of Commerce.

analitis.gr

 

“Μαύρη Δευτέρα” στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω επαπειλούμενων εκλογών – Εφτασε το 8% η πτώση

http://www.pronews.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s