“ΖΙΚΑ” : ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ   ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ  ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ   ΤΟΥ ΙΟΥ ΖΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !
mosquito500

Στρατηγικές ελέγχου εντός του πληθυσμού των κουνουπιών για την αντιμετώπιση  της εξάπλωσης του ιού Ζίκα θα αναζητήσουν οι  επιστήμονες για τον οποίο οι  αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ήδη  κήρυξαν Κατάσταση Έκτακτης  Ανάγκης Διεθνούς Ενδιαφέροντος στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

« Οι πιθανές λύσεις για τη διακοπή του ιού Ζίκα υπερβαίνουν  την ανάπτυξη ενός εμβολίου.

 Υφίσταται  μια νέα- ενδιαφέρουσα τεχνολογία,  που έχει ως στόχο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού μέσα σε κουνούπια. Επιπλέον, οι ερευνητές προσπαθούν να στοχεύσουν μολυσμένα κουνούπια αντί για ολόκληρο τον πληθυσμό.  Υφίστανται- επίσης-  νέες γενετικές στρατηγικές που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του ιού», αποκάλυψε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μικροβιολογίας, Ανοσολογίας και Παθολογίας του Colorado State University, Brian Foy.

«Είμαστε πρόθυμοι να πάρουμε  την έρευνα που εφαρμόζεται στον τομέα αυτό»,  δήλωσε ο  κ. Foy, ο οποίος συνεργάζεται με τον καθηγητής  του  Τμήματος  των Βιοϊατρικών Επιστημών του  Colorado State University,Richard Bowen,  σχετικά με την έρευνα για τον εντοπισμό  ενός  ζωικού  μοντέλου  για τη καλύτερη μελέτη του  ιό Ζίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.  Foy  γνώρισε από κοντά τον ιό Ζίκα,  όταν το 2008 προσβλήθηκε  από αυτόν.  Τότε είχε ένα πολύ κακό πονοκέφαλο, τα μάτια του ενοχλούνταν από το φως κι ένιωθε πόνο στους  καρπούς, τους αστραγάλους του και τις αρθρώσεις του αντίχειρα.

« Το Aedes aegypti είναι γνωστό  ως  ο «αρουραίος» του κόσμου των κουνουπιών κι είναι ο κύριος ένοχος εξάπλωσης του ιού. Αυτό το κουνούπι ζει σε τροπικά περιβάλλοντα και τρέφεται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στο ανθρώπινο αίμα» η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Μικροβιολογίας, Ανοσολογίας και Παθολογίας του Colorado State University, Rebecca Kading.

Άλλες πηγές αναφέρουν πως υφίστανται κάποιες ενδείξεις ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σεξουαλικά.

Μάλιστα, το 2011 είχε δημοσιευτεί   στο «Emerging Infectious Diseases»  και μια μελέτη, όπου περιγράφεται η περίπτωση ενός επιστήμονα που προσβλήθηκε από τον ιό Ζίκα και  τον μετέδωσε στη σύζυγό του.  Ο επιστήμονας αυτός, που προσβλήθηκε ήταν ο κ. Foy.

Στη συγκεκριμένη μελέτη  δημοσιεύτηκαν έμμεσες αποδείξεις ότι μετάδοση του ιού Ζίκα   έγινε  μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Επιπλέον, άλλοι  ερευνητές απομόνωσαν  τον  ιός Ζίκα στο σπέρμα ενός άνδρα κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας που ξέσπασε  στα νησιά του Νοτίου Ειρηνικού. Πιο πρόσφατα, στις 2 Φεβρουαρίου 2016 από το Dallas County Health and Human Services επιβεβαιώθηκε ότι ο ιός Ζίκα μπορεί να μεταδοθεί και με τη σεξουαλική επαφή.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s