“ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΥ” δεν μιλάνε για εκλογές . ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !!

Ρέγκλινγκ: Ευρωζώνη σημαίνει εκχώρηση εξουσιών!!

«Πολλοί πολιτικοί δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί ότι με την είσοδό τους στην ευρωζώνη οι χώρες τους έχουν εκχωρήσει τις εξουσίες τους  σε ό,τι αφορά την νομισματική και οικονομική πολιτική !! και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα επί έξι μήνες πέρυσι αγωνιζόταν εναντίον των μεταρρυθμίσεων», υποστήριξε ο επικεφαλής του EMΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες

The Council of the European Union / SOOC

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EMΣ), εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι οδυνηρή, αλλά παράγει αποτελέσματα.

Τις δηλώσεις αναπαράγει η φλαμανδική εφημερίδα «De Tijd» σε ανυπόγραφο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Σκληρή η πολιτική της ευρωζώνης, αλλά αποδίδει».

Ο Κλ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι όλες οι χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα κατάφεραν να απεμπλακούν πλην της Ελλάδας, η οποία όμως «είχε πολύ υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, ενώ και η πορεία ανάκαμψης διακόπηκε πέρυσι από την κυβέρνηση».

Ο ίδιος παραδέχεται πως για χώρες όπως η Ελλάδα, αν και η περικοπή δαπανών είναι επιβεβλημένη, από πολιτικής και κοινωνικής απόψεως είναι ο «δυσκολότερος δρόμος».

«Πολλοί πολιτικοί (αλλά και οι Πολίτες !! )στις χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί ότι με την είσοδό τους στην ευρωζώνη οι χώρες τους έχουν εκχωρήσει τις εξουσίες τους σε ό,τι αφορά την νομισματική και οικονομική πολιτική και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα επί έξι μήνες πέρυσι αγωνιζόταν εναντίον των μεταρρυθμίσεων», παρατηρεί.

Με μιά κουβέντα …

ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ . Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ  Ε.Ε !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s