ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ , εάν κλείσουν τα Ελληνικά Σύνορα και τα Στενά !!!

stena

Είναι οριστικό!

Το ΝΑΤΟ καταφθάνει στο Αιγαίο, με τις ευλογίες των Τούρκων, προκειμένου να ελέγχει και να ανακόπτει τις μεταναστευτικές ροές. Την απόφαση έλαβε το ίδιο το ΝΑΤΟ, το οποίο θα αποφασίσει και τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσει την κρίση.

Η κ. Μέρκελ, δήλωσε πως το Βερολίνο θα ζητήσει από την Τουρκία μέσα στην εβδομάδα, να συνδράμει στην πάταξη των διακινητών, κατά μήκος όλων των τουρκικών συνόρων.

“Θα εκμεταλλευτούμε τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητήσουμε τις δυνατότητες και σε ποιο βαθμό δύναται το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στη θαλάσσια επιτήρηση, ώστε να υποστηριχθεί το έργο της Frontex και της τουρκικής ακτοφυλακής

Τα ρωσικά ΜΜΕ δεν υποδέχτηκαν με τον ίδιο τρόπο τα νέα για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, καθώς ο Β. Πούτιν διέταξε ύψιστη ετοιμότητα, η οποία αφορά όλα τα στρατεύματα της νότιας διοίκησης. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε χιλιάδες αλεξιπτωτιστές να είναι έτοιμοι προς αναχώρηση.

Η Δύση κρίνει αναγκαία τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Όμως κάτι τέτοιο σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεργαστεί και με τους Τούρκους στα Στενά του Βοσπόρου και στο Αιγαίο Πέλαγος. Η εμπλοκή αυτή, πυροδοτεί μία σειρά εξελίξεων στα εθνικά θέματα της χώρας μας.

Αναμένουμε τις εξελίξεις.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s