Μεντβέντεφ προς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ” Θέλετε ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ; Θέλετε Γ΄ΠΠ ; ή Διαπραγματεύσεις” !!

EAEBFE509EDF39B469E0B1B16DB14F1C

Μεντβέντεφ: Χωρίς λύση στη Συρία πάμε σε μόνιμο ή Παγκόσμιο πόλεμο !!

Το φάντασμα ενός μόνιμου ή ακόμη ενός παγκοσμίου πολέμου επικαλέστηκε ο ρώσος πρωθυπουργός στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση για να σταματήσει η σύγκρουση στη Συρία. Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε όλες τις δυνάμεις να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρουν μια λύση στον πόλεμο στη Συρία, προειδοποιώντας ότι μια χερσαία επιχείρηση ξένων δυνάμεων στη χώρα, είτε από δυνάμεις των ΗΠΑ είτε από αραβικές δυνάμεις, θα μπορούσε να πυροδοτήσει «έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο».

«Οι χερσαίες επιχειρήσεις οδηγούν γενικά στη μονιμοποίηση ενός πολέμου», προειδοποίησε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. «Όλες οι πλευρές πρέπει να υποχρεωθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί να ξεκινήσουν ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο» συνέχισε.

«Οι Αμερικανοί και οι Άραβες εταίροι μας πρέπει να το σκεφτούν καλά: θέλουν ένα μόνιμο πόλεμο;» είπε. Θα ήταν αδύνατον να νικήσει κανείς γρήγορα σε έναν τέτοιο πόλεμο, πρόσθεσε, σύμφωνα με τη γερμανική μετάφραση των δηλώσεών του, «ιδίως στον αραβικό κόσμο όπου οι πάντες πολεμούν τους πάντες».

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον πρέπει να ασκήσουν πιέσεις σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός.

Ερωτηθείς για την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να παρέχει δυνάμεις εδάφους σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση εναντίον του ISIS της οποίας θα ηγούνται οι ΗΠΑ ο ρώσος πρωθυπουργός τόνισε: «Αυτό είναι κακό καθώς μια επίθεση από εδάφους μετατρέπει τον πόλεμο σε μόνιμο. Κοιτάξτε τι συνέβη στο Αφγανιστάν και πολλές άλλες χώρες.

Δεν χρειάζεται να σας θυμίσω τι έγινε στην Λιβύη. Οι αμερικανοί και άραβες φίλοι μας πρέπει να το σκεφτούν καλά. Θέλουν έναν μόνιμο πόλεμο; Είναι αδύνατον να κερδίσει κανείς έναν τέτοιο πόλεμο γρήγορα, ειδικά στον αραβικό κόσμο, όπου όλοι πολεμούν εναντίον όλων».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s