Η Ελλάδα γίνεται ένας απέραντος καταυλισμός και η ΕΛ.ΑΣ ο … χωρο-φύλακάς του – Δυσοίωνες οι προβλέψεις αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής

katavlismoi

Κλειστά σύνορα. Η Αυστρία στο ρόλο του κακού κεκράκτη και τη Γερμανία σε ρόλο Ιανού. Από τη μια με την προσωπίδα του καλού ευρωμεσάζοντα και από την άλλη του βρόμικου ρόλου του υποβολέα της στάσης της Αυστρίας.

Λίγοι θυμούνται τα λόγια αβρότητας και κατανόησης του ελληνικού προβλήματος για το προσφυγικό, του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν. Όχι αυτά που είπε προχθές συντασσόμενος με την ομάδα Βίζεγκραντ, αλλά όσα μελίρρυτα είχε πει τον περασμένο Οκτώβριο κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα και στη Λέσβο.

Γερμανία uber alles λοιπόν σε ρόλο λύκου με προβιά προβάτου. Και το αποτέλεσμα; Κλειστά σύνορα.

Τι σημαίνει αυτό σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, σημαίνει εγκλωβισμό στην χώρα πολλών δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων και κάποια στιγμή, ερχομός της εφιαλτικής πείνας, με απρόβλεπτες κι ακόμα πιο εφιαλτικές “μεταστάσεις”. Σημαίνει ακόμα σταδιακή μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο φρενοκομείο με σκηνές και διάθεση του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού σε καθήκοντα διατήρησης της κοινωνικής ειρήνης. Γιατί μια θρυαλλίδα, όπως η κομμένη κεφαλή γουρουνιού από ανεγκέφαλα στοιχεία αρκεί να φέρει την αναταραχή και την ανέκκλητη διασάλευση της τάξης.

Δυστυχώς, η πρόβλεψη είναι ότι το Zaatari μετακομίζει στην Ελλάδα και το ακόμα πιο δυσοίωνο είναι πως θα έρθει για να μείνει.

Πηγή: bloko.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s