Παγκόσμιο ΣΟΚ! Ήρθε η συμμαχία που όλοι φοβόντουσαν…

 

xaki

Μια συμφωνία “φωτιά” για την Ευρώπη αλλά και την Ασία πραγματοποίησε η Ρωσία με Ιράν και Αζερμπαϊτζάν, για τις υπέρ-ανταγωνιστικές τιμές διέλευσης εμπορευματοκιβωτίων μέσω του  NSTC!

Πρόκειται για ρωσικούς σιδηρόδρομους από τους οποίους θα μεταφέρονται εμπορεύματα, σε χαμηλή τιμή και συγκεκριμένα με ανώτερο κόστος τα 3.000$.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Ρωσία ουσιαστικά “ανεξαρτητοποιείται”, καθώς ο σιδηρόδρομος δεν θα περνά από την διώρυγα του Σουέζ, αλλά θα ενώνει χρησιμοποιώντας άλλο δρόμο Ινδία-Ευρωπαϊκή Ένωση με τις χώρες τις Βαλτικής.

xartrt

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει λοιπόν στην μεταφορά εμπορευμάτων, με χρόνους ρεκόρ που θα προσελκύσουν περισσότερους πελάτες, επειδή μέσω του NSTC τα εμπορευματοκιβώτια θα είναι στον προορισμό τους εντός 20 ημερών, αντί για 45 που θα χρειαζόντουσαν μέσω θαλάσσης αντίστοιχα.

Το Ιράν ανακοίνωσε σχετικά ότι: «το Qazvin- Rasht -Astara απαιτεί μια επένδυση $ 1.5 εκατομμυρίου. Αλλά το έργο αυτό αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Ιράν και θα εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα κεφάλαια. Η ανάπτυξη της μεταφοράς φορτίου θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Η συντόμευση των διαδρομών διέλευσης, η μείωση του κόστους και η παροχή μεταφοράς εμπορευμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορούν να συμβάλουν στην παγκόσμια οικονομία. Το Ιράν είναι έτοιμο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στον τομέα αυτό. Παρά την οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουμε λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, έχουμε όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουμε τα σχέδια διέλευσης που διέρχονται από το Ιράν».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s