«Η ψήφιση του ασφαλιστικού σημαίνει νέα διαδικασία για το εφάπαξ»

«Η ψήφιση του ασφαλιστικού σημαίνει νέα διαδικασία για το εφάπαξ»

Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα ξεκινήσει και η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος χαρακτήρισε παράλογες και εκτός της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού τις απαιτήσεις που προβάλλει το ΔΝΤ.

O κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα, απέδωσε την καθυστέρηση της καταβολής τού εφάπαξ η οποία εκκρεμεί από το 2013, στον μαθηματικό τύπο που είχαν ορίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χαρακτηρίζοντάς τον λανθασμένο και πρακτικά ανεφάρμοστο. «Για να αλλάξει ο μαθηματικός τύπος πρέπει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όσο δεν ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχουμε καθυστέρηση» σημείωσε ο υπουργός.

Επισήμανε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν στα χέρια τους το σχέδιο για το ασφαλιστικό από τις 4 Ιανουαρίου και απέδωσε τις ευθύνες για την καθυστέρηση κυρίως στο ΔΝΤ. «Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ψήφιση του ασφαλιστικού. Οφείλεται κυρίως στο ΔΝΤ και στις παράλογες απαιτήσεις που προβάλλει» είπε ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζοντας ότι η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους ήταν και παραμένει σκληρή αλλά -όπως τόνισε- θα μπορούσε να είχε καταλήξει εδώ και καιρό αν δεν ήταν αυτή τη στάση του ΔΝΤ.

Πηγή: reporter.gr

 

Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ” ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ “  ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΙ΄ Ο ΤΟΜΣΕΝ  “ΜΟΥΛΑΡΩΝΕΙ” !!

Διότι το ΔΝΤ επιμένει στην απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνηθέντων, αξιώνοντας πιο σκληρές παρά πιο ήπιες περικοπές. Οι εκπρόσωποι του Ταμείου προειδοποιούσαν ήδη από τις αρχές του χρόνου για τον «κίνδυνο» να προχωρήσουν οι Ευρωπαίοι σε υπερβολικές παραχωρήσεις έναντι των Ελλήνων λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Στην περίπτωση αυτή απειλούν να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα και αυτό θα έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτική θέση τους Μέρκελ και Σόιμπλε στο εσωτερικό. Διότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν αποσπούσαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου προς την Ελλάδα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s