Ο κοιμώμενος γίγαντας, η σιωπηλή πλειοψηφία, ο ακομμάτιστος λαός

Υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν πως η εξέγερση έρχεται, όσο και αν φαίνεται πως επικρατεί η σιωπή των αμνών – ότι τα πρόβατα δεν θα παραμείνουν για πολύ ακόμη ξαπλωμένα στους καναπέδες τους, απρόθυμα να αγωνισθούν για την ελευθερία τους, για το μέλλον τους, για την πατρίδα τους και για τα παιδιά τους.

Όσοι θεωρούν λοιπόν πως οι Έλληνες θα συνεχίσουν να ανέχονται τους εξευτελισμούς, να αποτελούν την ντροπή της Ευρώπης ή να τους προσβάλλουν καθημερινά σύσσωμα τα γερμανικά ΜΜΕ και όχι μόνο, μάλλον απατώνται – ενώ η κούραση των πολιτών από τα εφτά χρόνια των μνημονίων τα οποία, αντί να τους οδηγήσουν έξω από την κόλαση, τους καταδίκασαν σε θάνατο, δεν θα αργήσει να υπερβεί τα ανώτατα όρια της.

Κάποια στιγμή θα ξυπνήσει ο κοιμώμενος γίγαντας, η σιωπηλή πλειοψηφία, ο πραγματικός, μη κομματικά στρατευμένος λαός και τότε θα φανεί η δύναμη του – ενώ όσοι τον εκμεταλλεύτηκαν, του είπαν ψέματα και τον παραπλάνησαν, θα πληρώσουν πολύ ακριβά τα σφάλματα τους. Οι δημαγωγοί άλλωστε μπορούν να κοροϊδεύουν την πλειοψηφία των ανθρώπων για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά ποτέ το σύνολο και για πάντα (Ι.Ι.).

157

Εικόνα: Ο δημαγωγός είναι αυτός που διακηρύσσει δοξασίες, οι οποίες γνωρίζει πως δεν είναι αληθινές, σε ανθρώπους που θεωρεί πως είναι ανόητοι.

Με απλούστερα λόγια, ο πολιτικός που μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις, γνωρίζοντας πως δεν μπορεί ή δεν θέλει να τις τηρήσει, σε εκλογείς που πιστεύει πως είναι ηλίθιοι – οπότε δεν θα τον κατηγορήσουν και δεν θα τον τιμωρήσουν, αφού δεν θα ανακαλύψουν ποτέ τις πραγματικές του προθέσεις.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s