ΣΧΕΔΙΟ EΦΙΑΛΤΗ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Κάνουν τη χώρα μας «αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων» του προσφυγικού !

Le Figaro: Εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα !!

 

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

Για οριστικό σχέδιο κλεισίματος του περάσματος των Βαλκανίων κάνουν λόγο σήμερα δυο μεγάλες γαλλικές εφημερίδες η Le Figaro και ο Le Monde.

«Η ΕΕ συμφώνησε να κλείσει ο δρόμος των Βαλκανίων στους πρόσφυγες» είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της Figaro.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η εφημερίδα μπόρεσε να μελετήσει το σχέδιο των συμπερασμάτων της αποψινής συνόδου όπου «η ΕΕ υπόσχεται μια μέγιστη βοήθεια προς την χώρα μας που κινδυνεύει να γίνει ο τελικός προορισμός για χιλιάδες πρόσφυγες».

Οπως υπογραμμίζεται στο άρθρο της εφημερίδας οι 28 πρωτεύουσες της ΕΕ, συμφώνησαν χθες το βράδυ να κλείσει το πέρασμα των Βαλκανίων.

«Η ροή των παράνομων μεταναστών στα Ανατολικά Βαλκάνια φθάνει στο τέλος της, αυτός ο δρόμος είναι από εδώ και στο εξής κλειστός», αναφέρει το σχέδιο των συμπερασμάτων.

Σε άλλο σημείο γράφει πως «η EE θα στηρίξει την Ελλάδα σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή και θα κάνει το μέγιστο για να την βοηθήσει ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση».

Το σχέδιο των συμπερασμάτων έχει γίνει ήδη αποδεκτό από τους 28 πρέσβεις των χωρών της ΕΕ, τονίζει η Le Figaro.

«Η ΕΕ θα ασκήσει πίεση στην Τουρκία στις Βρυξέλλες ώστε να βοηθήσει στην διευθέτηση της μεταναστευτικής κρίσης -που σημαδεύτηκε την Κυριακή από άλλο ένα ναυάγιο στο Αιγαίο με 28 νεκρούς- με την επιθυμία του οριστικού κλεισίματος του περάσματος των Βαλκανίων» γράφει η εφημερίδα Le Monde.

Κλείσιμο των ελληνικών συνόρων το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής !!

Κίνδυνος να εγκλωβιστούν 200.000 έως το Πάσχα!!

Ρεπορτάζ: Τασούλη Αλεξία

Το σχέδιο συμπερασμάτων που αναμένεται να υπογράψουν οι 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απόψε το βράδυ μετά το πέρας της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας το real.gr.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρεται συγκεκριμένα το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας για πρόσφυγες και μετανάστες και την έναρξη των συνόρων από τη Frontex και στην ελληνική πλευρά στην περιοχή της Ειδομένης.

«Irregular flows of migrants along the Western Balkans route are coming to an end; this route is now closed», αναφέρει το κείμενο.

Επίσης στο σχέδιο προβλέπεται η άμεση έναρξη επαναπροώθησης στην Τουρκία εντός 48 ωρών από τη στιγμή άφιξής τους σε ελληνικό έδαφος όλων των μεταναστών που δεν προστατεύονται από το καθεστώς του πρόσφυγα, ενώ η Ελλάδα καλείται να φροντίσει για την άμεση στέγαση τουλάχιστον 50.000 προσφύγων (εφαρμογή της συμφωνίας της 25ης Οκτωβρίου).

Ακόμη αναφέρεται ότι οι πρόσφυγες που έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα παραμένουν εδώ μέχρι να προωθηθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Αναλυτικά το σχέδιο αναφέρει

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s