ΔEN ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ εκατομμύρια μετανάστες στην Τουρκία, λέει ο Μποζκίρ . – Ο Τσίπρας πάλι κατάλαβε αλλιώς τη Σύνοδο Κορυφής!

Δεν θα επιστρέψουν εκατομμύρια μετανάστες στην Τουρκία, λέει ο Μποζκίρ

Ναυάγιο με 25 νεκρούς στα παράλια της Τουρκίας στις 6 Μαρτίου – Πηγή: Anadolu Press/ Getty Images

 

Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επανεισδοχή μεταναστών δεν ισχύει για αυτούς που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά για εκείνους που θα φτάσουν από την στιγμή που η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ,!! δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βόλκαν Μποζκίρ, στο πρακτορείο Αναντολού.

Ο αριθμός των μεταναστών που θα επιστρέψουν στην Τουρκία θα ανέρχεται σε χιλιάδες ή σε δεκάδες χιλιάδες, κι όχι σε εκατομμύρια, ξεκαθάρισε ο Μποζκίρ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. Τουρκία, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ώστε να πετύχει την απελευθέρωση του καθεστώτος για τις βίζες, μέχρι την 1η Μαΐου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε να δώσει 6 δις στην Τουρκία ως οικονομική βοήθεια για τους Σύρους πρόσφυγες και την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ως αντάλλαγμα στην ανακοπή των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Πηγή

 Πάλι ο Πρωθυπουγός  κατάλαβε αλλιώς τη Σύνοδο Κορυφής !

Ο Τσίπρας νόμιζε ότι απομόνωσε τις χώρες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα, ενώ αυτές φαίνεται οτι ..απομόνωσαν τον ίδιο και την Ελλάδα !!

 

Δεν έχει σημασία αν ο πρωθυπουργός κατανόησε ή όχι τι αποφάσισε τη Δευτέρα η Σύνοδος Κορυφής, και πανηγύριζε με τις δηλώσεις του ότι απομονώθηκαν όσοι ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα, αναφερόμενος στο ότι δεν μπήκε στο κείμενο συμπερασμάτων το κλείσιμο των συνόρων.

Ούτως ή άλλως ο κ. Τσίπρας πάντα πανηγυρίζει κάνοντας τη δική του ανάγνωση των εκάστοτε γεγονότων, και πάντα με λόγο επιθετικό. Είπε εκείνο το βράδυ ότι απομονώθηκαν οι χώρες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα και ότι δημιουργήθηκαν τείχη σε αυτούς που χτίζουν τείχη, υπονοώντας την Αυστρία και τις χώρες του Βίζεγκραντ.

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το κείμενο συμπερασμάτων, αφού τα σύνορα έκλεισαν ούτως ή άλλως, και δεν προβλέπετο να ανοίξουν, οπότε μικρή σημασία είχε η αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων.

Είναι άσκοπο για το πρόβατο να περνάει αποφάσεις υπέρ της χορτοφαγίας, όσο ο λύκος εξακολουθεί να έχει διαφορετική γνώμη.” William Ralph Inge, 1860-1954, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός

Καλό Κουράγιο

Advertisements

One thought on “ΔEN ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ εκατομμύρια μετανάστες στην Τουρκία, λέει ο Μποζκίρ . – Ο Τσίπρας πάλι κατάλαβε αλλιώς τη Σύνοδο Κορυφής!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s