Ελάτε στη θέση ενός μετανάστη στην Ειδομένη ..

175

 Η Ειδομένη θα είναι το επόμενο κολαστήριο Θερμοκήπια τρομοκρατών

 

Φανταστείτε πως είσαστε ένας υποδειγματικός, ήρεμος Πολίτης στη Συρία. Κάποια στιγμή λοιπόν, από το πουθενά, επειδή κάποιοι πυροδότησαν την Αραβική Άνοιξη, αρχίζει ο πρόεδρος σας έναν εμφύλιο πόλεμο, για να διατηρήσει τον έλεγχο της χώρας – ενώ στη συνέχεια προστίθενται οι Αμερικανοί, οι οποίοι ξεκινούν μαζικούς, ανελέητους βομβαρδισμούς, με την έωλη δικαιολογία της κατατρόπωσης της ISIS που οι ίδιοι δημιούργησαν και χρηματοδότησαν.

Μετά από λίγο καιρό καταφθάνουν οι Ρώσοι, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι, για να βοηθήσουν στους βομβαρδισμούς – ενώ οι Γερμανοί προσφέρουν τη δική τους βοήθεια, για να μην μείνουν μόνοι τους οι σύμμαχοι τους. Στο εγκληματικό παιχνίδι συμμετέχουν επίσης οι Τούρκοι και οι Σαουδάραβες, για δικούς τους σκοπούς – όπως και μερικά άλλα κράτη.

Μετά από τέσσερα συνεχή χρόνια βομβαρδισμών λοιπόν, πείνας, πόνου και εξαθλίωσης, αποφασίζετε να εγκαταλείψετε τη χώρα, μαζί με τη γυναίκα σας και τα παιδιά σας, για να σώσετε τις ζωές σας. Περνάτε μέσα από την Τουρκία, ξοδεύετε πολλά χρήματα στους διακινητές, φτάνετε στις ακτές της και παίρνετε το ρίσκο να διασχίσετε το φουρτουνιασμένο Αιγαίο. Από καθαρή τύχη δεν πνίγεστε, μεταφέρεστε στον Πειραιά, μετά στην πλατεία Βικτωρίας και από εκεί στη γεμάτη λάσπες Ειδομένη – στην πύλη προς τη γη της επαγγελίας, όπως έχετε την ψευδαίσθηση, στην οποία όμως επωάζετε μία ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση τεραστίου μεγέθους.

Μαθαίνεται έντρομος πως μία πάμπτωχη και μίζερη χώρα, όπως είναι τα Σκόπια, η γη της οποίας είναι μεν Μακεδονική αλλά οι κάτοικοι της κάθε άλλο παρά Μακεδόνες, με 50% ανεργία και με τη διαφθορά στο ζενίθ, αποφάσισε να υψώσει συρματοπλέγματα για να σας εμποδίσει – επειδή αυτό τη διέταξε η Γερμανία.

Το ίδιο κάνουν όλες οι άλλες χώρες της γης της επαγγελίας, της δήθεν πολιτισμένης Ευρώπης, μερικές από τις οποίες συμμετείχαν στον ανελέητο βομβαρδισμό της πατρίδας σας. Άλλες πάλι σας κατηγορούν συλλήβδην ως βιαστές, φανατικούς ισλαμιστές και τρομοκράτες, παρά το ότι οι ίδιες βιάζουν και τρομοκρατούν ασύστολα τη χώρα σας, για πάνω από τέσσερα χρόνια.

Τι θα κάνατε τότε εάν είσαστε νέος και δυνατός, αξιοπρεπής και υπερήφανος, έχοντας φτάσει στα όρια της υπομονής και των αντοχών σας; ‘Έχοντας ξοδέψει όλα σας τα χρήματα για ένα ταξίδι έως τα συρματοπλέγματα;

Δεν θα σκεαφτόσαστε να γίνετε αυτό, για το οποίο σας κατηγορούν; Ένας τρομοκράτης και ένας βιαστής δηλαδή, ο οποίος θα έβαζε στόχο του όλους αυτούς που τον κατατρέχουν χωρίς να φταίει; Ή ένας εγκληματίας που δεν θα δίσταζε να κλέψει, για να συντηρήσει την εξαθλιωμένη από την οδύνη του πολέμου και τις κακουχίες οικογένεια του;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s