Ξεκινάει το Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα

Με τα εγκαίνια εκθεμάτων στο Μουσείο της Ακρόπολης και την ανταλλαγή προγραμμάτων από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Πριχόντκο

ΦΩΤΟ: Μουσείο Ακρόπολης

 

Ξεκινάει την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 11:45 π.μ., το Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα, με τα εγκαίνια τριών ρωσικών εκθεμάτων – δύο αγγείων και ενός κοσμήματος – στο Μουσείο της Ακρόπολης. Λίγο νωρίτερα, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Πριχόντκο θα υπογράψουν, στο αμφιθέατρο του Μουσείου, σχετικό Πρακτικό που θα πιστοποιεί την επίσημη ανταλλαγή των προγραμμάτων εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους.

Τα ρωσικά εκθέματα, που ανήκουν στο Μουσείο Ερμιτάζ, αποτελούν μέρος ενός μοναδικού σκυθικού ταφικού συνόλου, που βρέθηκε το 1830 στον βασιλικό τύμβο Kul Oba, στην Κριμαία και θα παραχωρηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης ως αντιδάνειο για την παρουσίαση στο Μουσείο Ερμιτάζ στις αρχές Απριλίου της αρχαϊκής Κόρης 670 από τις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης. Η ανταλλαγή αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων του ελληνορωσικού Έτους, το οποίο, εκτός από το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, θα περιλαμβάνει επίσης τουριστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές και επιστημονικές συνεργασίες, εκθέσεις, διαγωνισμούς και πολλές άλλες δράσεις.

Στη τελετή θα παρευρίσκονται ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Φωτάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, ο Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, κ. Δημήτρης Παντερμαλής, ο Διευθυντής του Μουσείου Ερμιτάζ, Αγ. Πετρούπολης, κ. Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, και στελέχη της Ρωσικής Πρεσβείας.

Μετά τα εγκαίνια, οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου και, κατόπιν σύντομης ξενάγησης, θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

ΣΤΡΩΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Πότε έρχεται ο Ρώσος πρόεδρος για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας

Advertisements

One thought on “Ξεκινάει το Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s