Δεν είναι τυχαία η κατακόρυφη άνοδος της ακροδεξιάς στη Γερμανία και ο μύθος των προσφύγων

Στις χθεσινές εκλογές σε τρία ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας, κυριάρχησε το μεταναστευτικό πρόβλημα – λόγω του οποίου θεωρήθηκε πως αυξήθηκαν τόσο απότομα τα ποσοστά της ακροδεξιάς. Είναι όμως αλήθεια ή μήπως αποτέλεσε εκείνη τη δικαιολογία που χρειάζονταν οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι, για να εκφράσουν αυτά που πραγματικά πιστεύουν; Πράγματι όλοι οι μετανάστες κατευθύνονται στη Γερμανία;

199

Η απάντηση ίσως να δίνεται από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat (πηγή), όσον αφορά τους μετανάστες το 2015. Σύμφωνα με αυτά, κατατέθηκαν σε ολόκληρη την ΕΕ 1,25 εκ. αιτήσεις για άσυλο ή 2.470 ανά 1.000.000 κατοίκους της Ευρώπης (περίπου 2,5 τοις χιλίοις δηλαδή). Στη Γερμανία οι αιτήσεις ήταν 5.441 ανά 1.000.000 κατοίκους (5,4 τοις χιλίοις).

Πρώτη σε αριθμό αιτήσεων ανά 1.000.000 κατοίκους ήταν η Ουγγαρία με 17.699 (ή 17,7 τοις χιλίοις), ακολουθούμενη από την Σουηδία με 16.016 (16 τοις χιλίοις) και την Αυστρία με 9.970 (9,97 τοις χιλίοις). Στη σοσιαλιστική Γαλλία, η οποία βομβαρδίζει τη Μέση Ανατολή ο αριθμός ήταν ελάχιστος, στα περίπου 1.000 άτομα ανά 1.000.000 κατοίκους (1 τοις χιλίοις) – ενώ λίγο υψηλότερος ήταν στην Ιταλία.

Στη Μ. Βρετανία που επίσης βομβαρδίζει τις πατρίδες των προσφύγων, ο αριθμός ήταν μόλις 591 ανά 1.000.000 κατοίκους, δηλαδή περίπου 0,5 τοις χιλίοις.

Όσον αφορά την εθνικότητα αυτών που ζήτησαν άσυλο στην ΕΕ, το 10% ήταν Ιρακινοί, το 14% Αφγανοί και το 29% Σύριοι – δηλαδή πλειοψηφικά από τα κράτη που βομβαρδίζει η Δύση, η οποία έχει επί πλέον το θράσος να κατηγορεί την Ελλάδα, όσον αφορά την προστασία των θαλασσίων συνόρων της.

Ανάλογα κατηγορούνται η Ουγγαρία και η Αυστρία, σε σχέση με το κλείσιμο των συνόρων τους, χωρίς κανένας να αναφέρει πως ο αριθμός των μεταναστών ανά 1.000.000 κατοίκους που έχουν καταφύγει στις δύο αυτές χώρες είναι 3πλάσιος από τον αντίστοιχο στη Γερμανία και 16πλάσιος από αυτόν στη Γαλλία ή στην Ιταλία.

Η υποκρισία λοιπόν στις μεγάλες χώρες της ΕΕ είναι τεράστια, ειδικά επειδή προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με απόλυτους αριθμούς, γνωρίζοντας πως ελάχιστοι θα κάνουν τον κόπο να τους υπολογίσουν όπως πρέπει – με ποσοστά.

Όσον αφορά τη Γερμανία, καμία άλλη χώρα δεν «συνελήφθη» για εμπρησμό των ασύλων που μένουν μετανάστες πόσο μάλλον με τους κατοίκους της να χειροκροτούν το «θέαμα», σαν νέοι Νέρωνες.

Φυσικά δεν ήταν το μοναδικό συμβάν, ενώ έχει παρατηρηθεί επίσης στο παρελθόν με θύματα Τούρκους, αμέσως μετά την ένωση των δύο Γερμανιών.

Analyst.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s