Γιούνκερ ” Ποιά Τουρκία στην Ε.Ε. Ούτε σε δέκα χρόνια εάν δεν συμμορφωθεί με την Συμφωνία της Γενεύης.!!”

kombikos-o-rolos-giounker-stin-ekseuresi-sumfwnias_3_w_l

Γιούνκερ: Η Τουρκία δεν θα είναι έτοιμη για ένταξη ούτε σε 10 χρόνια !!

Δηλώνοντας «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη συμφωνία με την Τουρκία επί του προσφυγικού στο τραπέζι της Συνόδου, ο πρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε σε κάθε περίπτωση πως η Άγκυρα δεν θα είναι έτοιμη για ένταξη ούτε σε δέκα χρόνια.

Ο Γιούνκερ υπερασπίστηκε τη νομιμότητα των προτάσεων για επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία και τη συμμόρφωσή τους με τη Συμφωνία της Γενεύης.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική Handelsblatt την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν υπερασπίστηκε το σχεδιάγραμμα συμφωνίας με την Τουρκία, λέγοντας πως είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» για την έκβαση της διήμερης Συνόδου που ξεκινά την Πέμπτη.

Προσέθεσε ωστσόσο πως δεν θεωρεί ότι η συνεργασία στο προσφυγικό θα ανοίξει σύντομα την πόρτα της ΕΕ για την Τουρκία: «Η Τουρκία δεν είναι αυτή την στιγμή έτοιμη για ένταξη, και δεν πιστεύω πως αυτό συμβαίνει ούτε και σε δέκα χρόνια» είπε.

Επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του πως η συμφωνία θα κλείσει στη Σύνοδο, ο Γιούνκερ σημείωσε για τις επαναπροωθήσεις πως για κάθε αιτούντα άσυλο «θα γίνεται ατομική διαδικασία που θα διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, κατά την οποία θα έχει πάντοτε δυνατότητα να εγείρει ένσταση». «Μόνο μετά [την ένσταση] θα μπορεί να επαναπροωθείται στην Τουρκία» τόνισε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s