Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα

Το θέμα του προσφυγικού, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και ο “πονοκέφαλος” Μουζάλα

Η στάση των Ευρωπαίων έπειτα από τις δύο προηγούμενες Συνόδους Κορυφής σίγουρα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην ελληνική Κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να δώσει μια ακόμη μάχη για το προσφυγικό, για τα ελληνικά σύνορα, κόντρα στην αδιαλλαξία των βαλκανικών εταίρων και όλα αυτά με φόντο ένα τουρκικό παζάρι.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ωστόσο έχει αποφασίσει να επισημάνει στους εταίρους ότι πλέον η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχουν φέρει μέχρι τώρα πενιχρά αποτελέσματα ενώ η κατάσταση στην Ειδομένη μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Με απτά παραδείγματα θα επιχειρήσει να κάνει έκκληση στα ευρωπαϊκά ιδεώδη και να υπενθυμίσει στους εταίρους του το ευρωπαϊκό πρόσωπο αλληλεγγύης.

Την ίδια ώρα η Τουρκία ζητά γη και ύδωρ για να περιορίσει το «ευρωπαϊκό πρόβλημα» που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό.

Σε αυτό το κλίμα που είναι βαρύ ο Αλέξης Τσίπρας θα ψάξει την καλύτερη λύση για το μέλλον της χώρας καθώς ο κίνδυνος να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών είναι ορατός.

Πονοκέφαλος

Τα δυο επόμενα εικοσιτετράωρα πάντως ο Πρωθυπουργός θα έχει κατά νου και το θέμα Μουζάλα αφού την Παρασκευή το βράδυ μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες θα έχει μια ακόμη συνομιλία με τον Πάνο Καμμένο γι αυτό το θέμα. Όπως έλεγαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ο Αλέξης Τσίπρας προσδοκά ότι ο κυβερνητικός του εταίρος θα έχει κάνει δεύτερες σκέψεις και έτσι δεν θα χρειαστεί τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα.

Εάν ωστόσο οι προσδοκίες του πρωθυπουργού δεν επαληθευτούν τότε οι εξελίξεις μοιάζουν με μονόδρομο καθώς για το Μέγαρο Μαξίμου προέχει η κυβερνητική συνοχή.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s