Τρόμος στην Ευρώπη! Εκτός απο την Άγγλία, θέλουν να φύγουν τρέχοντας απο το ευρώ και την ευρωζώνη και οι Φινλανδοί …

euro

Συνεχίζεται ο “πόλεμος” στην Φινλανδία, με τη διαμάχη για το αν πρέπει ή όχι να συνεχίσει η χώρα να ανήκει στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, να έχει φτάσει στα άκρα.

Πολιτικοί της χώρας είχαν ξεκινήσει μια εκστρατεία για την έξοδο της Φινλανδίας, από το ευρώ, συγκεντρώνοντας υπογραφές.

Πλέον οι πολίτες φαίνεται πως τάσσονται υπέρ της εξόδου από το ευρώ, καθώς έχουν συγκεντρωθεί εντός λίγων ημερών, 50.000 υπογραφές.

Η απήχηση που έχει το κίνημα, προκαλεί τρόμο στην Ευρώπη, η οποία διανύει άσχημες και κρίσιμες ημέρες, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Τα δημοσιεύματα του διεθνή τύπου, όπως του Reuters και της Deutsche Welle, αποκάλυψαν πως το κοινοβούλιο της Φινλανδίας, αποφάσισε να εξεταστεί περαιτέρω το ζήτημα της εξόδου, από την βουλή.

Το σχετικό έγγραφο για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, συντάχθηκε από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της χώρας Paavo Väyrynen, ο οποίος τάσσεται θερμά, υπέρ εθνικού νομίσματος.

Ο πρώην υπουργός και οι υποστηρικτές του ζητούν δημοψήφισμα, για την δίκαιη απόφαση, μέσω του λαού, κίνηση που δεν μπορεί να απορριφτεί εύκολα, λόγω της ισχύς που αποκτά το κίνημα για την έξοδο από το ευρώ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s