Τούρκος λαθροδιακινητής: «Ιδού η Άνδρος, ιδού και το…πήδημα!»

Migrants from North Africa arrive in the southern Italian island of Lampedusa March 7, 2011. Hundreds of Tunisian migrants continued arriving in Lampedusa on boats of various sizes throughout the early hours on Monday. REUTERS/Antonio Parrinello (ITALY - Tags: POLITICS SOCIETY)

Κάτι τέτοιο πρέπει να φώναξε στους επιβάτες του ο Τούρκος λαθροδιακινητής σαν αντίκρυσε τα παράλια της Άνδρου. Εντάξει, ως τότε είχε προς μεγάλη του τύχη διασχίσει σχεδόν όλο το Αιγαίο, αλλά δεν βρισκόταν στο τιμόνι και καμμιάς…φρεγάτας (ναι, σαν και αυτές τις τουρκικές που φτάνουν μέχρι τη Σαρωνίδα για ουζάκι) και σκέφτηκε ο … «Χριστιανός» (χα!) να τους αδειάσει νωρίτερα στην Άνδρο. Το όλο σκηνικό εξελίχθηκε μάλιστα λίγες ώρες έπειτα από την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για αποτροπή των προσφυγικών ροών. Ε, ο συμπατριώτης του Eρντογάν και του Νταβούτογλου είπε να τιμήσει πρώτος τη συμφωνία με ένα όμορφο πεσκέσι 25 ταλαίπωρων ψυχών από τους οποίους οι 23 είναι Σομαλοί!

Κάτοικος στα Άχλα της Άνδρου εντόπισε το πρωί στο δρόμο πέντε Σομαλούς και τους μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Εκεί εξήγησαν στην Αστυνομία ότι κατευθύνονταν στην…Αττική, αλλά χάλασε η μηχανή της βάρκας στην οποία επέβαιναν και βρέθηκαν στην Άνδρο.

Είπαν επίσης ότι μαζί τους ήταν άλλα 20 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν στη συνέχεια από την Αστυνομία.

Ο Τούρκος δουλέμπορος τους άφησε στα Άχλα λέγοντάς τους πως «Εδώ είναι η πόλη» και μάλιστα έλαβε 1000 λίρες Τουρκίας από κάθε άτομο για την μεταφορά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στα Άχλα τους έφερε πλοιάριο από Τουρκία και τους έριξε στην θάλασσα τα τελευταία μέτρα και κολύμπησαν στην ακτή.

Πρόκειται για 25 άτομα, 23 Σομαλοί και 2 Πακιστανοί. Ανάμεσά τους 8 γυναίκες και 3 παιδιά, οι οποίοι ταξίδευαν τρεις μέρες από τα παράλια της Τουρκίας.

Οι αρχές εκφράζουν αμφιβολίες για το πώς ένα πλοιάριο διέσχισε όλο το Αιγαίο.

Είναι η πρώτη φορά που οι αδίστακτοι δουλέμποροι φτάνουν στην Άνδρο ενώ στο παρελθόν δυο φορές αποβίβασαν παράνομους μετανάστες στην Αμοργό. Με εξαίρεση τα συνήθη νησιά που δέχονται σταθερά παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες.

Το μέλος της AEGEAN MEDIA στην Άνδρο androsportal.gr παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και τα ρεπορτάζ του «πέφτουν» με καταιγιστικό ρυθμό.

Αναλυτικές λοιπόν λεπτομέρειες ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Πηγές: androsportal.gr / pronews.gr/protevoysa.gr
Επιμέλεια: Ανάργυρος Δεναξάς

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: