Ραγδαία η άνοδος του φασισμού στην τρομοκρατημένη Ευρώπη

Τα σκοτεινά πέπλα του φασισμού απειλούν την τρομοκρατημένη Ευρώπη !!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, η κρίση υπερχρέωσης της Ευρωζώνης, η οποία έχει καταστήσει δυστυχώς το ευρώ στο νόμισμα των σκλάβων, έχει περιθωριοποιήσει πολλούς ξένους στα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ τοποθέτησε παράλληλα το ένα εναντίον του άλλου, σε συνδυασμό με τη βιβλική εισβολή των προσφύγων, με το μεταναστευτικό σοκ και χάος της Σουηδίας, με τις επιθέσεις εναντίον γυναικών την παραμονή της πρωτοχρονιάς, με την άθλια αντιμετώπιση των μεταναστών στην Ειδομένη, καθώς επίσης με τα τρομοκρατικά χτυπήματα των Βρυξελών, θα έχουν ως κύριο αποτέλεσμα τη ραγδαία άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη – αφού θα εξαγριώσουν τους ανθρώπους «ένθεν κακείθεν».

231

Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, μετά τις τρομακτικές αποτυχίες της κυβέρνησης της σε όλα τα επίπεδα, καθώς επίσης τους θλιβερούς εάν όχι ενδοτικούς συμβιβασμούς της, με αποκορύφωμα την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και το ξεπούλημα των τραπεζών, σε συνδυασμό με την αδυναμία αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, καθώς επίσης με την κατακόρυφη άνοδο των κινδύνων για την εδαφική της ακεραιότητα, όλα είναι πιθανά – πόσο μάλλον όταν, αντί να φανεί κάποιο φως στο τούνελ, το σκοτάδι γίνεται όλο και βαθύτερο.

Σύμφωνα τώρα με μία πρόσφατη αμερικανική ανάλυση (πηγή), το αποτέλεσμα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλες θα είναι το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων και η κατάργηση της ζώνης του Schengen – η οποία είχε άλλωστε αναιρεθεί, έως τα τέλη του 2016.

Πολλές κυβερνήσεις της δυτικής Ευρώπης θα ψηφίσουν νέους νόμους, όσον αφορά την ασφάλεια των χωρών τους, θα ενισχύσουν τους ελέγχους και θα προβούν στην ανταλλαγή πληροφοριών με τις γειτονικές τους χώρες – ενώ θα είναι περισσότερο πρόθυμες να συμβάλλουν ενεργητικά, με χρήματα και με όπλα, στην αντιμετώπιση της ISIS.

Δυστυχώς δεν φαίνεται να κατανοούν πως όταν βομβαρδίζεις μία χώρα για να την «σώσεις» (κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα, αλλά με οικονομικά όπλα), όπως τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη κοκ., κάποια στιγμή θα αμυνθεί – με το δικό της τρόπο φυσικά, με τον ανταρτοπόλεμο δηλαδή, όπως είναι ουσιαστικά οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ένα επόμενο θύμα των γεγονότων θα είναι η συμφωνία με την Τουρκία, με βάση την οποία ήθελε η Ευρώπη να περιορίσει την είσοδο των μεταναστών – αν και, όπως φάνηκε από την αύξηση των εισροών στην Ελλάδα αμέσως μετά, δεν θα είχε έτσι ή αλλιώς αποτέλεσμα. Οι επιθέσεις στις Βρυξέλες θα εντείνουν τα αντί-ισλαμικά συναισθήματα των Ευρωπαίων, οι οποίοι θα ασκήσουν πιέσεις στις κυβερνήσεις τους, για να μην επιτραπεί η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους – κάτι που όμως είχε θέσει ως προϋπόθεση της συμφωνίας συνεργασίας της στο μεταναστευτικό η Τουρκία.

Το τρίτο θύμα θα είναι η Δημοκρατία, επειδή θα ενισχυθούν τα ακροδεξιά εθνικιστικά κόμματα – γεγονός που τεκμηριώνεται από την άνοδο του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, καθώς επίσης της AfD στη Γερμανία, με τις δύο χώρες να έχουν εκλογές το 2017. Το ίδιο ισχύει για πολλά άλλα κράτη, όπως για την Ολλανδία, τη Σουηδία και την Αυστρία, τα οποία έχουν αρκετά ισχυρά ακροδεξιά κόμματα – ενώ θα αυξηθούν στη Μ. Βρετανία αυτοί που επιθυμούν την έξοδο της από την ΕΕ.

Τέλος, όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία, θα ζημιωθεί από τα γεγονότα, επειδή πολλοί θα αναβάλλουν τα ταξίδια τους, καθώς επίσης την παραμονή τους σε δημόσιους χώρους (καφέ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα), οπότε θα μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση – αν και δεν θα διαρκέσει πάρα πολύ.

Πηγή :Analyst.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s