Τρομοκρατία και προσφυγικό οι εφιάλτες για την κυβέρνηση

Γράφει ο Νίκος Σουγλέρης 

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην επόμενη μέρα. Η Ευρώπη όπως την γνωρίσαμε μέχρι τώρα αλλάζει όψη παντού. Το πρόβλημα της τρομοκρατίας γίνεται κάθε μέρα ανεξέλεγκτο και μάλιστα δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στην διαχείρισή του.

Στο κάδρο αυτών των εξελίξεων μπαίνει και η Ελλάδα αφού τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 45.000 μετανάστες και πρόσφυγες ανεξέλεγκτα έχουν εισέλθει στη χώρα μας.

Αφελής θα θεωρηθεί κάποιος αν πιστεύει ότι το θέμα της τρομοκρατίας δεν συνδέεται με το προσφυγικό. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί διότι το επόμενο διάστημα η κατάσταση όπως διαμορφώνεται θα είναι χειρότερη από ποτέ.

Η Ελλάδα πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της από αέρος, ξηράς και θάλασσας γιατί η καθημερινή αθρόα εισροή προσφύγων και μεταναστών γίνεται επικίνδυνη.

Η χώρα μας σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει ένα απέραντο πάρκινγκ. Πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του κράτους για να αποφύγει στο μέλλον παρόμοια χτυπήματα όπως αυτό των Βρυξελλών στο αεροδρόμιο και στο μετρό. Χρειαζόμαστε πρωτίστως πολιτική σταθερότητα και καλή εξωτερική πολιτική.

Η συμφωνία της τελευταίας Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα. Δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση όταν οι άλλες χώρες οργανώνονται σαν αστακοί, εσύ να λες ότι απειλείται η ασφάλεια της χώρας.

Τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις πρέπει να σταματήσουν. Ο πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας πρέπει να βάλει φίμωτρο στους υπουργούς και τα στελέχη που βγαίνουν καθημερινά στα ΜΜΕ και κάνουν ανεύθυνες δηλώσεις.

Τα πράγματα κάθε μέρα αλλάζουν προς το χειρότερο. Πρέπει όλοι να ξεχάσουν την Ευρώπη που ξέραμε. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί δεν είναι το ίδιο και εδώ είναι το μεγάλο ζητούμενο. Τα λάθη του παρελθόντος δεν επιτρέπονται με την κυβέρνηση να βάζει πρώτη προτεραιότητα το προσφυγικό αλλά και να τρέξει τη συμφωνία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Πηγή  Dealnews .gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s