Θέμα χρόνου μια ανθρωπιστική κρίση τεραστίων διαστάσεων στη χώρα.

235

Θα είναι θέμα χρόνου .Το ξέσπασμα της βίας φαίνεται αναπόφευκτο στη φυλακή προσφύγων της Λέσβου !!

Η κατάσταση στο Hotspot της Λέσβου, στη Μόρια, θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά, όταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες διαπιστώσουν πως υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούν πίσω στην Τουρκία – μετά από μία μικρή διαδικασία παροχής ασύλου, με ελάχιστες πιθανότητες έγκρισης.

Ο χώρος που φυλάσσονται μοιάζει με φυλακή, σύμφωνα με την UNHCR, ενώ έχει πολύ λίγα κρεβάτια για τους νέους εισερχομένους – όταν την ίδια στιγμή περιμένουν χιλιάδες έξω από τη Μόρια για να δηλωθούν, παγωμένοι από το κρύο, πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι. Ξανά και ξανά αρρωσταίνουν και πεθαίνουν οι εξουθενωμένοι, οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά, χωρίς να τους δίνεται καμία σημασία – ενώ φυσικά τα διεθνή ΜΜΕ σιωπούν.

Εύλογα αναμένεται λοιπόν να ξεσπάσουν βίαιες αναταραχές, όταν μάθουν πως δεν θα οδηγηθούν στην Ευρώπη, αλλά πίσω στην Τουρκία όταν συνειδητοποιήσουν πως δεν τους μεταχειρίζονται σαν ανθρώπους, αλλά ως διαπραγματευτικό παιχνίδι, μέσω του οποίου η Τουρκία θέλει να εκβιάσει την Ευρώπη.!!

Τι θα συμβεί αλήθεια όταν οι απελπισμένοι αυτοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, ενώ δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη, ταπεινώνονται και πληγώνονται, εξεγερθούν; Η κατάσταση πάντως στη Μόρια θεωρείται χειρότερη από αυτήν στην Ειδομένη, ειδικά μετά τη μετατροπή της σε φυλακή – ενώ θεωρείται αναπόφευκτη μία ανθρωπιστική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων.

News- analyst.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s