Σσσσσσ !! Ενώ η σφαγή συνεχίζεται , τα πρόβατα συνεχίζουν να “νταντεύουν” μετανάστες “λάθρο” και κοιμούνται !

Πότε θα ήταν προτιμότερο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα ;

 252

 

Πολλοί από εκείνους τους Έλληνες που κατανοούν ότι, είναι προτιμότερη η χρεοκοπία (αναστολή πληρωμών, διαπραγμάτευση για την ονομαστική διαγραφή του χρέους), από την δήμευση ουσιαστικά της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, για την εξυπηρέτηση των δημοσίων χρεών, καθώς επίσης από τη μετατροπή της σε αποικία ή χώρα της Lidl, χωρίς κάτι τέτοιο να αποκλείει τη μετέπειτα χρεοκοπία και έξοδο της από την Ευρωζώνη, ρωτούν πότε θα ήταν η πλέον κατάλληλη εποχή. Παρά το ότι έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, τα εξής κατά σειρά προτεραιότητας:

(α) Το 2010, όταν η Ελλάδα είχε ακόμη πρόβλημα ρευστότητας και όχι φερεγγυότητας, δεν στηρίχθηκε αλληλέγγυα από τη Γερμανία, ενώ χρωστούσε κυρίως στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες – οπότε δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να καταφύγει στο ΔΝΤ, αλλά να εκπονήσει ένα δικό της τριετές πρόγραμμα εξυγίανσης, παραμένοντας εντός της Ευρωζώνης.

(β) Το 2011, πριν ακόμη υπογράψει το PSI – επειδή δεν είχε ακόμη υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία της, ενώ μπορούσε να μετατρέψει το εξωτερικό χρέος της σε δραχμές, αναγκάζοντας τους δανειστές της να επωμισθούν μαζί της τις ζημίες της υποτίμησης.

(γ) Το 2014, όταν είχε πλέον ολοκληρωθεί το τριετές πρόγραμμα (μνημόνια), έχοντας αποτύχει πλήρως (ανάλυση). Το αποδέχθηκε άλλωστε επανειλημμένα το ΔΝΤ, ενώ ένα πρόγραμμα υιοθετείται εξ ολοκλήρου το πρώτο έτος, το δεύτερο ωριμάζει και το τρίτο αποδίδει – όπου, εάν δεν επιτύχει μετά από τρία χρόνια, η χώρα πρέπει να επιλέξει τη χρεοκοπία.

(δ) Το 2015, όταν είχε εκλεγεί η νέα κυβέρνηση πριν διαφύγουν οι καταθέσεις και χρεοκοπήσουν (κλείσουν) οι τράπεζες, καθώς επίσης πριν την υπογραφή και έγκριση του μνημονίου από την πλειοψηφία των κομμάτων, καθώς επίσης από τους ‘Έλληνες (εκλογές Σεπτέμβρη). Δυστυχώς τότε η κυβέρνηση επέλεξε τον αργό θάνατο αντί τη ρήξη,  την κυλιόμενη πτώχευση καλύτερα – πιθανότατα για να παραμείνει στην εξουσία, έχοντας προσυμφωνήσει με τον κ. Σόιμπλε, ακόμη και το δημοψήφισμα.

Βέβαια, τόσο το 2014, όσο και το 2015 ήταν πολύ πιο δύσκολο, σε σχέση με το 2010 και 2011 – ενώ ακριβώς για το λόγο αυτό αναφέρουμε πάντοτε πως η επιτυχία των οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται, είναι πάντα σε συνάρτηση με το σωστό χρόνο (timing).

Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ πιο άσχημη, ειδικά μετά τη σκανδαλώδη εκποίηση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος – μετά από το μεγάλο κόλπο, όπου οι χρηματιστές έκαναν πάρτι στο Λονδίνο, εις υγεία των κορόιδων. Εν τούτους η στάση πληρωμών παραμένει η μοναδική λύση – εκτός εάν οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία τους, κατά το παράδειγμα των Κυπρίων – υπενθυμίζοντας πως είχαμε ήδη αναφερθεί στο μηδενισμό του χρέους με δικά μας μέσα, από το Σεπτέμβρη του 2010 (ανάλυση).

Κατά την άποψη μας βέβαια οι Έλληνες δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα θα σκύψουν ξανά το κεφάλι και θα συνεχίσουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, όπως τα πρόβατα πριν τη σφαγή τους. Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από τις δύο πρόσφατες «επαναστατικές αναλαμπές» – των επιστημόνων, καθώς επίσης των αγροτών που σταμάτησαν πριν ακόμη ξεκινήσουν.

Θα παραμείνουμε λοιπόν στα λόγια χωρίς έργα, θα γκρινιάζουμε για τα μάτια του κόσμου, θα ανεχόμαστε τις προσβολές και το διεθνή εξευτελισμό, ενώ δήθεν θα παραπλανηθούμε ακόμη μία φορά από την κυβέρνηση και την Ευρώπη – επειδή γνωρίζουν πλέον πολύ καλά πως επιθυμούμε διακαώς να παραπλανηθούμε, για να μπορούμε έτσι να ρίχνουμε το φταίξιμο στα αστέρια και όχι στον εαυτό μας. Κανένας όμως δεν θα μπορεί να ισχυριστεί στο μέλλον ότι δεν ήξερε, όταν τον ρωτήσουν τα παιδιά του γιατί καταδίκασε τα ίδια και την πατρίδα του – όσο κανένας από τους προγόνους του μέχρι σήμερα.

Πηγή Aνalyst.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s