Οι ΗΠΑ και το ΙΣΡΑΗΛ με Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες τους προειδοποιούν τους Πολίτες :”Εγκαταλείψτε την Τουρκία “!!

Υπό το φόβο νέων επιθέσεων …

Να φύγουν από την Τουρκία καλεί τους πολίτες του το Ισραήλ !!

Να φύγουν από την Τουρκία καλεί τους πολίτες του το Ισραήλ
Θρήνος στις κηδείες των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη   (Φωτογραφία:  Newsroom ΔΟΛ )
Αγκυρα, Τουρκία

Νέα ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί όλους τους πολίτες του να εγκαταλείψουν «το ταχύτερο δυνατόν» την Τουρκία εξέδωσε τη Δευτέρα το Ισραήλ υπό το φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων μετά το χτύπημα καμικάζι της 19ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ανέφερε ότι έχουν αποτραπεί τις τελευταίες εβδομάδες επιθέσεις, περιλαμβανομένων σχεδιαζόμενων επιθέσεων αυτοκτονίας.

Τρεις Ισραηλινοί τουρίστες και ένας Ιρανός σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, η οποία οδήγησε την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου να εκδώσει γενική ταξιδιωτική οδηγία «βαθμίδας 3» καλώντας τους πολίτες να μην επισκέπτονται την Τουρκία.

Τη Δευτέρα ωστόσο η ισραηλινή κυβέρνηση αναβάθμισε το επίπεδο κινδύνου από αυτό της «συγκεκριμένης απειλής» (3) σε αυτό της «αυξημένης συγκεκριμένης απειλής» (επίπεδο 2), συστήνοντας εκ νέου την αποφυγή ταξιδιών στην Τουρκία και καλώντας τώρα τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Τουρκία να φύγουν «το ταχύτερο δυνατόν».!!

Το «επίπεδο 1» σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί πολίτες θα καλούνταν να φύγουν αμέσως από την Τουρκία.

Η επίθεση της 19ης Μαρτίου «φέρνει στο φως την απειλή του Νταές [αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος] εναντίον των τουριστών και αποδεικνύει την αυξημένη ικανότητα (του ISIS] να πραγματοποιεί νέες επιθέσεις» αναφέρει η ισραηλινή κυβέρνηση.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία εξακολουθούν να ετοιμάζουν νέες επιθέσεις εναντίον τουριστών, περιλαμβανομένων και Ισραηλινών» αναφέρεται.

Οι τουρκικές αρχές έχουν αποδώσει την ευθύνη για την επίθεση της 19ης Μαρτίου στο Ισλαμικό Κράτος και είχαν ταυτοποιήσει τον δράστη ο οποίος ήταν, σύμφωνα με την Άγκυρα, Τούρκος που είχε διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Ο τελευταίος ανατινάχθηκε σε δρόμο από τον οποίο περνούν κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί, από τους οποίους οι δύο είχαν και την αμερικανική υπηκοότητα, και ένας Ιρανός, ενώ τραυματίστηκαν περίπου 40 άνθρωποι, κυρίως ξένοι.

Εντολή να αποχωρήσουν από τις αμερικανικές εγκαταστάσεις στη νότια Τουρκία οικογένειες αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικών έδωσαν το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι οικογένειες των επιτελικών στελεχών του αμερικανικού προξενείου στα Άδανα, στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και σε δύο ακόμη τοποθεσίες θα πρέπει να αποχωρήσουν, σύμφωνα με την εντολή που δόθηκε, λόγω τρομοκρατικής απειλής.

Σύμφωνα με το Abcnews, η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για την ασφάλεια σε όλη την Τουρκία.

Παράλληλα με αυτή την κίνηση, ανανεώθηκε και η ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Τουρκία, η οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα και από την προειδοποίηση του Ισραήλ στους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια με προορισμό την Τουρκία.

Μάλιστα, στην οδηγία δίνεται και η προτροπή σε όσους πολίτες βρίσκονται ήδη στην γειτονική μας χώρα να την εγκαταλείψουν «το συντομότερο δυνατόν» καθώς κινδυνεύουν άμεσα λόγω τρομοκρατικής απειλής.

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει πως το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής έχει αναβαθμιστεί από 3 (βασική συγκεκριμένη απειλή) σε 2 (υψηλή συγκεκριμένη απειλή) στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στις 19 Μαρτίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις πολίτες του Ισραήλ.

Η επίθεση, όπως αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού στην ανακοίνωσή του, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρο τοποθεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος και ότι έχει τη δυνατότητα να «υλοποιήσει περαιτέρω επιθέσεις».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s