Θέμα χρόνου οι εξεγέρσεις των αγανακτισμένων και εγκλωβισμένων λαθρομεταναστών στα Camp και τα Hotspot’s !

 

Ένα σοβαρό ζήτημα καλείται να αντιμετωπίσει η Ελληνική Κυβέρνηση, σχετικά με την παρακίνηση μεταναστών και προσφύγων, για την δημιουργία επεισοδίων.

Τις τελευταίες ημέρες, μετανάστες και πρόσφυγες από κάθε σημείο της Ελλάδας, ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται για το άνοιγμα των συνόρων, ενώ υποστηρίζουν πως “άγνωστοι” τους είπαν ότι υπάρχει τρόπος για να φύγουν από τα Σκόπια.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ακόμη και στα κοινωνικά δίκτυα, μεταξύ μεταναστών, ότι υπάρχουν άτομα για να τους μεταφέρουν προς την Βόρεια Ευρώπη, παρά τα κλειστά σύνορα.

Για το ζήτημα μίλησε ένα διερμηνέας, που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος εξήγησε ότι: «έρχονται από πληροφορίες από Σύριους ότι άτομα τους στέλνουν μηνύματα, ή έρχονται εδώ και τους λένε να πάνε στα σύνορα γιατί όταν είναι μαζεμένοι εκεί μπορούν να σπρώξουν, να σπάσουν τον φράχτη και να περάσουν τα σύνορα. Τους λένε να κάνουν επεισόδια, για να τους αφήσουν να περάσουν».

Ως αποτέλεσμα, χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, από μετανάστες και πρόσφυγες για το άνοιγμα των συνόρων, ενώ παράλληλα υπήρχαν διαμαρτυρίες και στην Λέσβο.

Οι αρχές είναι ανήσυχες, καθώς οι αντιδράσεις των μεταναστών αυξάνονται, ενώ αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Πειραιάς θύμισε πεδίο μάχης.

Αφγανοί πιάστηκαν στα χέρια με Σύριους και η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου, εντός ολίγων λεπτών.

Δείτε το βίντεο από τις διαμαρτυρίες στην Αθήνα

Voicenews .gr

Reuters: Σοβαρά κενά σε Τουρκία και Ελλάδα λίγο πριν τις επαναπροωθήσεις!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s