Η Ευρώπη «χάνει» τους εκατομμυριούχους της- Πόσοι «γύρισαν την πλάτη» στην Αθήνα;

Η Ευρώπη «χάνει» τους εκατομμυριούχους της- Πόσοι «γύρισαν την πλάτη» στην Αθήνα
 

«Μαζική φυγή» εκατομμυριούχων από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο και στροφή προς την Αυστραλία και το Ισραήλ προβλέπει η βρετανική εταιρεία New World Wealth.

money-valitsa

Από την Ελλάδα μεταναστεύουν και οι… εκατομμυριούχοι!

Δεν μεταναστεύουν μόνοι οι νέοι και οι άνεργοι, που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, αλλά και οι εκατομμυριούχοι που αναζητούν μεγαλύτερη ασφάλεια.
Σύμφωνα με τη διεθνή έκθεση «Millionaire Migration in 2015», η Ελλάδα πέρυσι «έχασε» λόγω της κρίσης το 5% από τους συνολικά 55.000 εκατομμυριούχους της, αφού 3.000 από αυτούς επέλεξαν το δρόμο της… ξενιτιάς, αναζητώντας πιο «ασφαλείς» προορισμούς όπως οι ΗΠΑ και Βρετανία.

Η μαζική αυτή έξοδος «χάρισε» βέβαια στη χώρα και μια «πρωτιά», αφού η Ελλάδα κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό εκατομμυριούχων που έφυγαν από την πατρίδα τους παγκοσμίως!

Σε επίπεδο αριθμών «πρωταθλήτρια» είναι ωστόσο η Γαλλία αφού πέρα από την κρίση ήρθαν και τα τρομοκρατικά χτυπήματα που οδήγησαν τους πλούσιους Γάλλους να επιλέξουν άλλους προορισμούς να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Σε γενικές γραμμές, η τάση αυτή είναι ανησυχητική για την Ευρώπη, αφού κρίση και θρησκευτικός φανατισμός σε συνδυασμό με τη τρομοκρατία αναγκάζουν πολλούς πλούσιους να… μεταναστεύσουν.

Στον αντίποδα βρέθηκε η Αυστραλία, ως η χώρα που «υποδέχθηκε» τους περισσότερους ξένους εκατομμυριούχους. Την ίδια ώρα που κάνει καμπάνια για να αποτρέψει κανονικούς πρόσφυγες να εισέλθουν στη χώρα.

Ακολουθούν οι ΗΠΑ που έγιναν «γη της επαγγελίας» για 7.000 ξένους εκατομμυριούχους.

Η λίστα με τις χώρες «φυγής» των εκατομμυριούχων έχει ως εξής:

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογιαριασμό της «New World Health», υπηρεσίας που παρέχει πληροφορίες για τον παγκόσμιο πλούτο και βασίστηκε σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από στατιστικά στοιχεία από κάθε χώρα και ετήσιες συνεντεύξεις με συνολικά 800 εκατομμυριούχους απ΄όλο τον κόσμο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s