Με κατασχέσεις express ανοίγουν θυρίδες όσους χρωστούν στο δημόσιο !

Έρχονται κατασχέσεις express σε τραπεζικές θυρίδες

Έρχονται κατασχέσεις express σε τραπεζικές θυρίδες

Την επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων σε θυρίδες και χρηματοοικονομικά προϊόντα προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2016 που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον επικεφαλής της ΓΓΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.

Διαβάστε επίσης

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σχετικά στο σχέδιο της ΓΓΔΕ, εντός ενός μήνα από την ψήφιση των νομοθετικών διατάξεων σχετικά με την επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων σε θυρίδες και χρηματοοικονομικά προϊόντα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα δρομολογήσουν όλες τις κινήσεις προκειμένου να δεσμευθεί το περιερχόμενο θυρίδων και χρηματιστηριακών λογαριασμών για την αποπληρωμή χρεών οφειλετών του Δημοσίου.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει τα πάνω – κάτω τόσο για τους κατόχους των τραπεζικών θυρίδων, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση κατάσχεσης του περιεχομένου των θυρίδων τους με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και για τις τράπεζες που θα χάσουν μέρος της πελατείας τους, καθώς υπό το φόβο της κατάσχεσης αρκετοί κάτοχοι θυρίδων θα τρέξουν να αδειάσουν το περιεχόμενο τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών καταθέσεις της τάξης των 7 έως 10 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι έχουν τοποθετηθεί σε τραπεζικές θυρίδες. Ακριβής εικόνα για τις αξίες που έχουν μέσα οι θυρίδες δεν υπάρχει, καθώς το περιεχόμενό τους καλύπτεται από το τραπεζικό απόρρητο. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τις εκροές 40 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους και κρίνοντας από την αύξηση της ζήτησης για μισθώσεις θυρίδων», έως και το 25% φυλάχθηκε εκεί.

Τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα διαθέτουν περί τις 325.000 θυρίδες, εκ των οποίων το 60%-70% είναι μισθωμένο. Υπολογίζεται ότι η Alpha διαθέτει 150.000 θυρίδες, η Eurobank 30.000, η Εθνική 75.000 και η Πειραιώς 70.000.

Πηγή: http://www.cnn.gr

 

 

Φορολογικά Νέα
Έρχεται μπαράζ κατασχέσεων από την εφορία για όσους χρωστούν – Θα «σηκώνει» τα πάντα !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s