Εισβολή Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ !

ΕΚΤΑΚΤΟ! Εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Κατερρίφθη το ελικόπτερο των Αζέρων!

 ΚΑΡΑΒΑΧ

Οι Αζέροι , οι οποίοι θεωρούν εαυτόν ¨καθαρούς Τούρκους‘‘, εισέβαλαν σήμερα Σάββατο απροκάλυπτα στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, χρησιμοποιώντας δύναμη τουλάχιστον επιπέδου  μεραρχίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε μάλιστα  ότι καταρρίφθηκε και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν, πάνω από τον εναέριο χώρο του  Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

«Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι εχθροπραξίες Αζέρων και  Αρμενίων , με τις ένοπλες δυνάμεις των Αρμενίων να υλοποιούν  αντεπίθεση, ενώ  σε ορισμένες περιοχές έχουν καταληφθεί  », ανέφερε ο γραμματέας Τύπου του αρμενικού ΥΠΑΜ, Artsrun Hovhannisyan.

 Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί αεροπορία, πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα.  Η επίθεση των Αζέρων  ξεκίνησε από το  βράδυ σε αρκετές περιοχές της ζώνης Καραμπάχ, ανακοινώνει  η υπηρεσία Τύπου του αρμενικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το αρμενικό υπουργείο, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί επίθεση στη νότια, νοτιοανατολική και βορειοανατολική κατεύθυνση της γραμμής επαφής με ευρεία χρήση βαρέως πυροβολικού , τεθωρακισμένων οχημάτων  και αεροσκαφών.

«Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται. Ο εχθρός υπέστη σοβαρές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό. Καταρρίφθηκε  ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν «, τόνισε ο Αρμένιος  εκπρόσωπος .

Από την πλευρά του, ο ίδιος  έγραψε στο  Facebook ότι «το Αζερμπαϊτζάν έκανε μια ανοιχτή επίθεση σε όλο το μήκος των συνόρων με το Ναγκόρνο Καραμπάχ .»

Για όσους δεν κατανοούν,  οι Αζέροι σε περίπτωση κλιμάκωσης θα ‘‘φωνάξουν‘ τους Τούρκους και οι Αρμένιοι τους Ρώσους , οι οποίοι παρακολουθούν ήδη με το ‘δάκτυλο στην σκανδάλη‘. Υπενθυμίζουμε ότι στην  Αρμενία εδρεύει η 102α ρωσική βάση στην οποία έχουν μετακινηθεί εκτ΄ςο όλων των ‘‘άλλων‘‘ και πύραυλοι Iskandrer-M.

Από την άλλη πλευρά εάν ανοίξει το μέτωπο του Ναγκόρνο , της Ανατολικής Ουκρανίας , μαζί με την Συρία, αυτά  θα αποτελούν τρία ανοικτά μέτωπα για την Ρωσία . Η Ουκρανία ενεργοποιήθηκε εχθές , όταν βολές  πυροβολικού των Φιλορώσων έδωσαν απάντηση σε  προηγούμενα πυρά των Ουκρανών.

Την ίδια στιγμή η Ανατολική Ευρώπη ‘‘δέχεται‘‘ 4500 Αμερικανούς πεζοναύτες μαζί με βαρύ οπλισμό.  Το παγκόσμιο σκηνικό στήνεται και τα ‘‘πιόνια‘‘ κινούνται.

H Αρμενία χτυπήθηκε από ελικόπτερο BBC απο το Αζερμπαϊτζάν !

 

(Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: