Έπεσε η κυβέρνηση στα Σκόπια! Εκλογές στις 5 Ιουνίου…

 Έπεσε η κυβέρνηση στα Σκόπια! Εκλογές στις 5 Ιουνίου...

Άσχημη είναι η κατάσταση στα Σκόπια, αφού ο πρόεδρος της Βουλής, Τράικο Βελιανόφσκι, ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως διαλύεται η Βουλή, ύστερα από απόφαση, η οποία ανοίγει το δρόμο για πρόωρες εκλογές στις 5 Ιουνίου. Από μέρα σε μέρα αναμένεται να έλθει και η επίσημη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και του κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεβ, δήλωσε δημόσια πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή έντιμων, αλλά και δημοκρατικών εκλογών. Παράλληλα άσκησε δριμεία επίθεση προς το κυβερνών κόμμα, ενώ ανακοίνωσε πως η αντιπολίτευση θα απέχει από τις εκλογές αυτές.

Όπως παρατηρούμε, οι εξελίξεις στα Σκόπια δρομολογούνται ταχύτατα, ενώ φαίνεται πως οι εκλογές αυτές θα είναι και οι πιο επεισοδιακές στην ιστορία της χώρας. Η προεκλογική αυτή περίοδος αναμένεται να αναδείξει στο μέγιστο της αδυναμίες των Σκοπίων, καθώς εισέρχονται σε μία περίοδο οξύτατης πολιτικής κρίσης, λίγο μετά από τις σπασμωδικές και μονομερείς αντιδράσεις στο μεταναστευτικό

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s