Το ολλανδικό ΟΧΙ, η μετανάστευση των εκατομμυριούχων και η επέλαση του 4ου Ράιχ !!

 

Η συμφωνία σύνδεσης της ΕΕ με την Ουκρανία, η οποία θα προωθούσε την οικονομική, στρατιωτική και πολιτική συνεργασία των δύο περιοχών, τέθηκε σε δημοψήφισμα μόνο από την Ολλανδία όπου το 61% ψήφισε ΟΧΙ, το 38% ΝΑΙ, ενώ ξεπεράστηκε το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής (30%), φτάνοντας στο 32,2%. Κατά τον πρόεδρο της Κομισιόν, το αποτέλεσμα θεωρείται ως μία μεγάλη κρίση της Ευρώπηςενώ το ακροδεξιό ολλανδικό κόμμα πιστεύει πως η επιτυχία του ΟΧΙ οφείλεται στο ίδιο.

Η δεύτερη σημαντική είδηση είναι η μαζική μετανάστευση εκατομμυριούχων που παρατηρείται, με προορισμό τις Η.Π.Α. και τη Μ. Βρετανία – με αιτία την υπερβολική  φορολόγηση λόγω της κρίσης χρέους, καθώς επίσης το μεταναστευτικό (πηγή).

Προηγούνται οι Έλληνες με 3.000 εκατομμυριούχους μετανάστες από τους συνολικά 55.000 (ποσοστό 5%) – ενώ ακολουθούν οι Γάλλοι, με 10.000 από συνολικά 323.000 (3%), οι Ιταλοί με 6.000 από τους 305.000 (2%) και οι Ισπανοί με 2.000 από τους 105.000. Επόμενες υποψήφιες χώρες φαίνεται να είναι η Τουρκία και η Νιγηρία – κυρίως λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Η σημαντικότερη όμως είδηση είναι η κατακόρυφη αύξηση των πλεονασμάτων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας, η οποία έφτασε στα 257 δις € ή στο 8,5% ενός ΑΕΠ ύψους 3 τρις €. Τα πλεονάσματα αυτά, οφειλόμενα κυρίως στο μισθολογικό dumping της Γερμανίας,  σημαίνουν αντίστοιχα ελλείμματα σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, της ΕΕ και του υπόλοιπου πλανήτη, καθώς επίσης εξαγωγή ανεργίας – ενώ προφανώς επιδεινώνουν την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, επιταχύνοντας την πορεία της προς τη διάλυση.

Η αύξηση των πλεονασμάτων της Γερμανίας ήταν κυρίως εις βάρος της Γαλλίας όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί, όπου η μπλε καμπύλη αφορά το πλεόνασμα της πρώτης σε σχέση με τη δεύτερη – το οποίο εκτοξεύθηκε περίπου στα 35 δις €.

297

Ακολουθούν η Ιταλία (πράσινη καμπύλη, πλεόνασμα της Γερμανίας 10 δις €) και η Ισπανία (κόκκινη καμπύλη, πλεόνασμα 5 δις €) – γεγονότα που τεκμηριώνουν πώς, μετά από ένα μικρό διάλειμμα, η Γερμανία συνεχίζει να απομυζεί αχόρταγα όλους τους μεγάλους εταίρους της, ενώ ταυτόχρονα ληστεύει τους μικρότερους (Πορτογαλία, Ελλάδα κλπ.).

Ακόμη χειρότερα σημαίνει πως η Γερμανία επιταχύνει το ρυθμό της απομύζησης, έχοντας ίσως κρυφά σχέδια στα συρτάρια της – ένα εκ των οποίων είναι ασφαλώς ο εξαναγκασμός πολλών χωρών να υιοθετήσουν ένα παράλληλο νόμισμα, έτσι ώστε η ίδια να κρατήσει μόνη της το ευρώ, μαζί με ορισμένους άλλους υποτελείς της.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s