Καμπανάκι Σούλτσ !! «Η Ευρώπη κινδυνεύει με κατάρρευση»!!

soults2

«Bρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό στην Ευρώπη σε κατηφορικό δρόμο. Η εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων στους θεσμούς συνολικά, είτε πρόκειται εθνικούς είτε για ευρωπαϊκούς, έχει χαθεί» δηλώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μάλιστα βλέπει κίνδυνο «κατάρρευσης» της ΕΕ, καθώς «εάν οι Βρετανοί εγκαταλείψουν την ΕΕ, θα υπάρξει απαίτηση και για άλλα δημοψηφίσματα για αποχώρηση».
Ο Μάρτιν Σουλτς δεν αποκλείει την άνοδο στην εξουσία και σε άλλες χώρες μέλη δεξιών ή αριστερών λαϊκιστών. Βέβαια οι ευρωφοβικοί είναι ακόμα μειοψηφία και η σιωπηρή πλειοψηφία βασίζεται στην πλάνη ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά, επισημαίνει ο Σουλτς. Το αποτέλεσμα όμως του δημοψηφίσματος στην Ολλανδία για τη συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία αποδεικνύει ότι δεν μπορεί κανείς να βασίζεται σε μια τέτοια πλάνη.

Ο Σουλτς καθιστά στη συνέντευξή του τους αρχηγούς των κρατών μελών της ΕΕ συνυπεύθυνους για την απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτήν:

«Κανένας αρχηγός κράτους δεν αγωνίζεται πραγματικά για να κατακτήσει την καρδιά των πολιτών» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως στις απλουστευτικές απαντήσεις τις οποίες δίνουν οι εχθροί της Ευρώπης θα έπρεπε οι κυβερνώντες να απαντήσουν με μια καθαρή ομολογία πίστης προς την ΕΕ.

«Σε εποχές πόλωσης πρέπει να έχει κανείς το θάρρος να αποστασιοποιείται με σαφήνεια. Χρειαζόμαστε καθαρά μηνύματα, δεν επιτρέπεται να χανόμαστε σε λεπτομέρειες» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη γερμανική εφημερίδα.

Ο Σουλτς ζητά επίσης στη συνέντευξή του μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών θεσμών ώστε να καταστήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο λειτουργική.

«Η ΕΕ δημιουργήθηκε ως εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων, αλλά πολλοί έχουν την εντύπωση ότι είναι μάλλον μέρος του προβλήματος» λέει. Τέλος ασκεί κριτική στους αρχηγούς των κρατών μελών, ότι μεταθέτουν σοβαρά θέματα σε διακυβερνητικό επίπεδο όπου υπάρχει η αρχή της ομοφωνίας, αλλά συχνά οι αρχηγοί δεν συμφωνούν.

Γι αυτό, όπως αναφέρει, και εγκλωβίζεται κανείς από Σύνοδο Κορυφής σε Σύνοδο Κορυφής.

Advertisements

One thought on “Καμπανάκι Σούλτσ !! «Η Ευρώπη κινδυνεύει με κατάρρευση»!!

  1. Αυτό το οικοδόμημα έχει καταντήσει ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ και δεν είναι απλά μέρος του προβλήματος ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Επομένως με το καλό να καταρρεύσει και να διαλυθεί, δεν πρόσφερε την ελάχιστη καλή υπηρεσία στους λαούς της Ευρώπης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s