ΤΡΕΜΟΥΝ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την κατακραυγή για το 4ο μνημόνιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως η κυβέρνηση έφερε το πακέτο των 5,4 δις ευρώ και μαζί με αυτό και ένα άλλο προληπτικό πακέτο με 3,6 δις ευρώ λόγω της μη εμπιστοσύνης των δανειστών προς την ελληνική πλευρά…

Το τεράστιο αυτό πακέτων των πολλών δις ευρώ έχει προκαλέσει αναστάτωση στους βουλευτές καθώς αυτοί υποστηρίζουν πως το νέο μνημόνιο είναι δυσβάσταχτο, συγκεκριμένα στην περιφέρεια και όχι μόνο δεν μπορεί να το αντέξει η ελληνική κοινωνία. Επίσης υποστηρίζουν πως «Δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας» , και πως οι εξελίξεις αυτές θα οδηγήσουν σε έντονη διαμαρτυρία των πολιτών.

Η κυβέρνηση δεν περίμενε σε καμία περίπτωση το προληπτικό πακέτο των 3,6 δις ευρώ στο Eurogroup της Παρασκευής. Έτσι υποχρεούται η Αθήνα να δεχτεί τις απαιτήσεις των εταίρων, ή με την νομοθέτηση ονομαστικοποιημένων μέτρων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο που θα προτείνει η κυβέρνηση στους Θεσμούς.

Η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση μιας που το προληπτικό  πακέτο υπερβαίνει κατά πολύ τις δεσμεύσεις που είχαν από το προηγούμενο καλοκαίρι. Τα μέτρα αυτά δεν πρόκειται σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης να ψηφιστούν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα φοβούμενη τις αντιδράσεις του λαού. Αυτό που σκέφτεται είναι να «σπάσει» το κύριο πακέτο των 5,4 δις ευρώ όπως και το προληπτικό πακέτο των 3,4 δις ευρώ, για να μπορέσει να το διαχειριστεί.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως «υπάρχουν πολλές ιδέες» που αφορούν την ανταπόκριση της χώρας στις απαιτήσεις της Ευρώπης για το προληπτικό μνημόνιο. Μένει να δούμε αν θα δεχτούν καμία πρόταση της Ελλάδας στον Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης. Οι πηγές λένε πως η κυβέρνηση «προτείνει στους δανειστές να μην υπάρξει θεσμοθέτηση αναλυτικής και «ονομαστικής» λίστας με μέτρα, αλλά να καθιερωθεί ένα ισχυρό νομικά αυτόματο σύστημα ελέγχου των δημοσιονομικών, που να επιβάλλει τις προσαρμογές σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους. Η ιδέα της βασίζεται σε ένα γερμανικό μοντέλο «αυτόματου κόφτη δαπανών», όταν τα δημοσιονομικά ξεφεύγουν προς το χειρότερο. Δεν είναι όμως βέβαιο εάν θα το δεχθούν οι δανειστές».

VoiceNews.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s