” Σύγκρουση με τους δανειστές με άδεια ταμεία ή μνημόνιο με νέο αξιόπιστο πολιτικό προσωπικό “; Η ευθύνη θα ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον λαό…

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE; – TO MIΣΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΑΡΑΓΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ «ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ»;

Εκλογές με δίλημμα «σύγκρουση με τους δανειστές και αποχώρηση από την ευρωζώνη ή αποδοχή του 4ου Μνημονίου»;

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» η οποία είναι η κομματική «φωνή» του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε από το πρωί στο pronews.gr παρουσίασε για πρώτη φορά ότι το ποσοστό των Ελλήνων που εκτιμά πως η οικονομία της Ελλάδας θα αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις εκτός της ζώνης του ευρώ μειώθηκε στο 49% από το 64% που είχε καταγραφεί σε έρευνα της ίδιας εταιρείας δημοσκοπήσεων τον Νοέμβριο του 2015 καταδεικνύοντας έτσι το πιθανό ερώτημα με το οποίο μπορεί να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές όποτε τελικά και αν γίνουν που θα είναι το εξής:

Σύγκρουση με τους δανειστές ακόμα και αν χρειαστεί να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη ή αποδοχή και του 4ου Μνημονίου (το 3ο το αποδέχτηκε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Σεπτεμβρίου «συγχωρώντας» τον Α.Τσίπρα και δίνοντάς του μια δεύτερη ευκαιρία)

Δηλαδή ο μισός πληθυσμός σύμφωνα με την Public Issue θεωρεί πλέον την επιστροφή στην δραχμή ως ένα γεγονός που δεν μπορεί να είναι καταστροφικότερο από ότι συμβαίνει τώρα αυτή την στιγμή στην χώρα «εν ονόματι» του ευρώ.

Η ανάγνωση των ευρημάτων σε σύγκριση με εκείνα του Νοεμβρίου δείχνουν μια σαφή τάση εξόδου του εκλογικού σώματος από τον φόβο «της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη».

Πιο “ζωντανό” από ποτέ είναι το σενάριο των εκλογών με την ημερομηνία-ορόσημο της 25ης Ιουλίου (καθώς μέχρι τότε οι εκλογές μπορούν να γίνουν με λίστα) να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση του Eurogroup να συνταχθεί με την πολιτική του Β. Σόιμπλε και του ΔΝΤ περί προληπτικών έκτακτων μέτρων που θα “φορτωθούν” στην “πλάτη” του Έλληνα εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι για το 2018 (που όπως έχει δείξει η πρόσφατη οικονομική ιστορία υπάρχουν πολλοί περισσότερες πιθανότητες να ΜΗΝ επιτευχθούν).   

Αν ο Αλέξης Τσίπρας αναλάβει να διεκπεραιώσει ένα πακέτο μέτρων ύψους 9 δισ. ευρώ κινδυνεύει να εξανλήσει από τα 42 του το όποιο πολιτικό κεφάλαιο διαθέτει.   

Αυτό σίγουρα δεν το θέλει. 

To ζήτημα με τα μέτρα είναι η μια όψη του προβλήματος.!!

Η άλλη είναι ότι τα χρήματα τελειώνουν !!

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ το είπε ξεκάθαρα τις προηγούμενες μέρες λέγοντας ότι η κατάσταση με τη ρευστότητα γίνεται οριακή, και η κυβέρνηση με τις κινήσεις της να συγκεντρώσει στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ τα διαθέσιμα των νοσοκομείων και τα 100 εκατ. ευρώ που έχει στα ταμεία του ο ΟΑΕΔ δεν φρόντισε να τον διαψεύσει.

Συνεπώς έχουμε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή του Ιουλίου όταν και τότε οι δανειστές «στραγγάλισαν» οικονομικά την χώρα με σκοπό τον εκβιασμό τον οποίο και τελικώς πέτυχαν.

Η σημερινή δημοσκόπηση καταδεικνύει κάτι πολύ σημαντικό:

Ότι η κυβέρνηση «μετράει» την διδάθεση της Κοινής Γνώμης εάν θα δεχόνταν μια προσφυγή στις κάλπες με το ερώτημα σύγκρουση ή υποταγή; 

Γιατί οτιδήποτε άλλο θα είναι «κενού περιεχομένου».

Άλλωστε η κυβέρνηση έχει ακόμα «κάβα» ένα 62% του εκλογικού σώματος που το καλοκαίρι του 2015 ψήφισε «όχι» και τελικώς δέχτηκε την ψυχρολουσία του «ναι».

“Συμβαίνει να είναι ευκολότερο να ιδρύσεις μια καινούργια πολιτική ομάδα παρά να γίνεις σταδιακά ο αρχηγός μιας υπάρχουσας ομάδας.”  Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s