Χρέος και αξιολόγηση στη μάχη του Eurogroup

Eχει έρθει η ώρα να τελειώσουν τα «παιχνίδια» και οι τακτικισμοί !!

Χρέος και αξιολόγηση στη μάχη του Eurogroup

ΜΕ ΓΕΜΑΤΗ “ΦΑΡΕΤΡΑ” ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ                                                                                             

Ο Γ. Χουλιαράκης στο πρωινό EuroWorking Group!

Στην μεγάλη μάχη του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, καλείται να χρησιμοποιήσει τα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ  που ψηφίστηκαν από την Βουλή για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό ως ακόμα ένα διαπραγματευτικό όπλο, για να πείσει τους άλλους δεκαοκτώ  υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι έχει φτάσει επιτέλους η ώρα της τελικής συμφωνίας. Το συμβούλιο είναι στις τέσσερις ώρα Ελλάδος, ενώ νωρίτερα, το πρωί θα υπάρξει EuroWorking Group,  όπου την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Με τα μέτρα της αξιολόγησης να έχουν κλείσει και αφού στο υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία με τα περιεχόμενα της αξιολόγησης, δηλαδή το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τους έμμεσους φόρους, κ.λπ., έχει έρθει η ώρα να τελειώσουν τα «παιχνίδια» και οι τακτικισμοί και «να επιτευχθεί η τελική συμφωνία που θα απελευθερώσει τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνάμεις της ελληνικής Οικονομίας».

«Κλειδί», θα είναι η συμφωνία πάνω στον μηχανισμό αυτόματης ρύθμισης του ελλείμματος, ο οποίος  έχει ήδη αποσταλεί στους θεσμούς και αναμένεται να υπάρξει σχετική συζήτηση στο αυριανό EWG και Eurogroup.

Ιδιαίτερη σημασία, έχει για την ελληνική Οικονομία, ότι για πρώτη φορά το Eurogroup, έχει το θέμα τους ελληνικού χρέους στην επίσημη ατζέντα του και πως, αυξάνονται συνεχώς οι σύμμαχοι μέσα στο συμβούλιο, που αναγνωρίζουν  ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η Ελληνική Οικονομία δεν μπορεί να το αποπληρώσει και παράλληλα να περάσει στην ανάπτυξη. Είναι ένα βάρος που συντηρεί την σκιά της ύφεσης και της αβεβαιότητας πάνω από την ελληνική Οικονομία. Η εκκίνηση της συζήτησης για το χρέος, η οποία θα γίνει, για πρώτη φορά του επίσημου τομέα, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα συμβούλιο, αλλά να μπουν οι βάσεις για τον μηχανισμό απομείωσής του. Ακριβώς όπως προβλέπεται στη συμφωνία του καλοκαιριού.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s