Τα POS μπαίνουν και στα ταμεία των Δήμων

Νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να καθιερωθεί η χρήση «Τερματικών συσκευών ασφαλών πληρωμών» POS στους Δήμους όλης της χώρας, δρομολογεί η κυβέρνηση με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, όπου και τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Με τη νέα διάταξη, άρθρο 112 Χρήση «Τερματικών συσκευών ασφαλών πληρωμών», η κυβέρνηση θα αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία δεν προβλέπει για τους Δήμους τη δυνατότητα χρήσης (P.O.S.) ούτε τη μεταφορά χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών (web banking), για την είσπραξη των εσόδων τους από τους υπόχρεους.

Σύμφωνα με τις διατάξεις περί οικονομικής διοίκησης και λογιστικού των Δήμων οι οφειλές προς τους Δήμους πληρώνονται με μετρητά ή τραπεζικές επιταγές που εκδίδονται είτε σε διαταγή του Δήμου είτε σε διαταγή του οφειλέτη, οπότε χρειάζονται οπισθογράφηση.

Σύμφωνα με την διάταξη του νομοσχεδίου κρίνεται αναγκαία η διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου είσπραξης των εσόδων, έτσι ώστε να αρθούν τα παραπάνω προβλήματα, σύννομης ταμειακής διαχείρισης.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: