Το Xρέος,η Δόση,η Ε.Ε και το ΔΝΤ ..

ΕΙΔΗΣΗ για το ΧΡΕΟΣ που ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ τα ΠΑΝΤΑ…

Αποκλειστική δήλωση σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι έκανε ο Γερούν Ντάισεμπλουμ, στο θέμα της εμπλοκής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα καθώς και στην ένταση μεταξύ Λαγκάρντ-Σόιμπλε ως προς το κούρεμα του χρέους.

Για το θέμα του ΔΝΤ είπε : «όπως ξέρετε, στο Eurogroup του Μαΐου βάλαμε ένα «πακέτο» (αποφάσεων) στο τραπέζι. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με το χρέος. Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε βήματα, αν είναι απαραίτητο. Το ΔΝΤ θα επανέλθει στο τέλος του χρόνου, ζητώντας μας (σημ: την Ευρωζώνη) να γίνουμε πιο ακριβείς. Θα δούμε πώς θα πάει. Είναι σημαντικό και για εμάς και για την Ελλάδα, το ΔΝΤ να παραμείνει αναμεμειγμένο».

Όσον αφορά την κόντρα Λαγκάρντ-Σόιμπλε για ελληνικό χρέος είπε πως «όχι δεν το νομίζω. Υπάρχει ένα θέμα «χρόνου». Εκείνοι θέλουν να έχουν νούμερα για την ανακούφιση του χρέους ήδη από τώρα, κάτι που το καταλαβαίνω, διότι πρέπει να κάνουν υπολογισμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους. Το Eurogroup είναι της γνώμης ότι είναι πολύ νωρίς, μπορούμε να είμαστε πιο πλήρεις προς το τέλος του προγράμματος, στα μέσα του 2018. Αυτό αφορούν οι μεταξύ μας συνομιλίες. Σήμερα είναι πολύ νωρίς».

Ερωτηθείς αν αισθάνεται αισιόδοξος ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε «είμαι αισιόδοξος, πάντοτε είμαι. Είναι απαραίτητο για την Ελλάδα, πρωτίστως για την Ελλάδα και συνολικά για την Ευρώπη» ( να διορθωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα).

Πηγή  VOICENEWS .GR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s