“Μπάχαλο” το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ταυτόχρονα ο λαός “το φτύνει”.. ενώ αυτό σφυρίζει κλέφτικα !!

ΝΔ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ… 30%!

Εικόνα ακυβερνησίας δείχνει νέα δημοσκόπηση

Εικόνα ακυβερνησίας δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco η οποία έγινε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων και ναι μεν δίνει σαφές προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δείχνει ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέχει αρκετά από το όριο του… 30%!

Στην αναγωγή επί των εγκύρων που στην ουσία είναι το αποτέλεσμα που προβλέπεται για τις εκλογές έχουμε:

ΝΔ 26%, ΣΥΡΙΖΑ 18.2%, Λαϊκός Σύνδεσμος 8.3%, ΚΚΕ 6.2%, ΠΑΣΟΚ 5.6%, Πλεύση Ελευθερίας και Λαϊκή Ενότητα από 3% έκαστος, ΑΝΕΛ 2.7% Ένωση Κεντρώων 2.8% και το Ποτάμι 1.9%

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 6,4%.

Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα διευρύνεται  με βάση την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco στην οποία η ΝΔ ήταν μπροστά με 21,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%. Τότε η διαφορά ήταν στο 5,8%.

Τρίτο κόμμα παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6% ενώ όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6%  οι ΑΝΕΛ 2,2% , η Ένωση Κεντρώων 2,3%, ενώ Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5%.

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλή, ενώ «ταβάνι» έχουν σχεδόν πιάσει οι συσπειρώσεις της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι εάν αλλάξουν τα πράγματα προς το θετικότερο ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα δείχνει να έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2011 θα μπορούσε να συγκεντρώσει μεγαλύτερα ποσοστά.

Η ΝΔ είναι αυτή που προβληματίζει καθώς δεν δείχνει ικανή να αυξήσει τα ποσοστά της σε επίπεδο ικανό για να θεωρηθεί ότι μπορεί να κυβερνήσει.

Στο θέμα της διαπλοκής οι πολίτες παρακολούθησαν την συζήτηση για την διαπλοκή που έγινε στην Βουλή αλλά απλώς δεν πείστηκαν από κανέναν διότι αυτά τα έχουν ξανακούσει «κασέτα» από την αρχή της Μεταπολίτευσης με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή;

Ο κανένας στρέφεται νικητής με 55% ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 18%.

Στο ερώτημα, αν απάντησε πειστικά ο πρωθυπουργός στη Βουλή ότι δεν δημιουργεί νέα διαπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών καναλιών, οι απαντήσεις ήταν:

ΟΧΙ: 67%

ΝΑΙ: 21%

ΔΕ/ΔΑ: 12%

Στο ερώτημα αν απάντησε πειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή όταν τον εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για την Siemens, οι απαντήσεις ήταν:

ΟΧΙ: 67%

ΝΑΙ: 18%

ΔΞ/ΔΑ: 15%

Τέλος, στο ερώτημα ποιό κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή πρώτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 28%, ακολουθεί η ΝΔ με 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.

Δεν είναι ικανοποιητικά τα ευρήματα για κανέναν.

Οι πολίτες δείχνουν ότι δεν τους αφορά πλέον αυτό το πολιτικό σύστημα και πολύ φοβούμαστε ότι το πολιτικό σύστημα αυτό δεν το αντιλαμβάνεται.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s