Άλλα λέει ο Τσίπρας και άλλα λέει ο Σόιμπλε για το χρέος !!

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/tispras_synedrio708.jpg

«Είμαστε δυνατοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνοντας στο βήμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ τoυ Σαββάτου. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός παρουσίασε το σχέδιό του για έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο των Εργατικών της Βρετανίας, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του ΕΣΡ καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στη συγκρότησή του

 

Αφού ευχαρίστησε τους συνέδρους για τον τρόπο με τον οποίο επικοινώνησαν τις τρείς αυτές μέρες, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως στο Συνέδριο επιβεβαιώθηκε η δέσμευση του κόμματος στον στρατηγικό ορίζοντα για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, αλλά και η άμεση στρατηγική του για την καθημερινή προσπάθεια.

«Όλοι γνωρίζουν και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι σε λίγο θα αρχίσει να χαράζει στην ελληνική οικονομία, και γι’ αυτό κλιμακώνουν τον πόλεμο. Όμως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την χαραυγή», τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι το μήνυμα του Συνεδρίου είναι πως θα υπηρετήσουμε το σχέδιο μας με αποφασιστικότητα.

Για το χρέος

Η επίλυση του ελληνικού χρέους είναι και προς το συμφέρον της Ευρώπης, ενώ θα προωθήσει και την ευρωπαϊκή άρα και παγκόσμια οικονομία, είπε ο πρωθυπουργός. Επισήμανε ότι η βιασύνη μας δεν έχει να κάνει με σχεδιασμό που αφορά την «εσωτερική κουζίνα», αλλά ο χρόνος επίλυσης του προβλήματος είναι θέμα στρατηγικής και είναι κρίσιμο μέγεθος. Οι εταίροι στην Ευρώπη αντιμετώπισαν την οικονομική και προσφυγική κρίση με αμηχανία, καθυστέρηση και με λύσεις στο «παρά πέντε».

Τις επιπτώσεις της αδράνειας τις βιώνουμε όλοι και πριν απ’ όλους η Ευρώπη, τόνισε, φέροντας ως παράδειγμα των επιπτώσεων την άνοδο της ακροδεξιάς.

Η επίλυση του χρέους, που τώρα πρέπει να γίνει, δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα που δικαιούται, αλλά η τακτική της μετάθεσης, που μέχρι τώρα έχει οδηγήσει σε αποτυχίες, διακινδυνεύει τώρα να οδηγήσει σε τραγωδίες, είπε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ακόμη ότι ανοίξαμε όλα τα μέτωπα από επιλογή: Στο εσωτερικό για να μην γίνουμε κομπάρσοι και μαριονέτες της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, όπως όλες ανεξαιρέτως οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σε ότι αφορά το εξωτερικό, είπε, ότι είναι κρίσιμες οι επόμενες διαπραγματεύσεις. Οι προηγούμενοι όταν ετίθετο το ζήτημα του χρέους δεν τολμούσαν καν να μιλήσουν γι’ αυτό.

Εμείς έχουμε ιστορική ευθύνη, θα μπορούσαμε να λέμε ότι η οικονομία ανακάμπτει, στην πράξη αποδείχθηκε ότι έχουμε καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όλες τις προβλέψεις, ενώ έχουμε την σχεδόν βέβαιη εκδοχή ότι φέτος η οικονομία θα κλείσει με θετικό, μικρό μεν αλλά θετικό, πρόσημο ανάπτυξης.

Εμείς όμως δεν θέλουμε να διαχειριστούμε την μιζέρια. Θέλουμε η οικονομία να απογειωθεί, να μοιράσουμε την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο για να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μια δίκαιη συμφωνία και περιμένουμε από τους θεσμούς και τους εταίρους μας να την τηρήσουν.

Διεκδικούμε άμεσα όσα η συμφωνία προβλέπει, ολιγωρίες δεν θα γίνουν δεκτές, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

==================================

Βόμβα Σόιμπλε:

“Δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος πριν το 2018” !

Τροχοπέδη για τις μεταρρυθμίσεις η πρόωρη συζήτηση για το χρέος

Βόμβα Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος πριν το 2018

Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση για το ελληνικό χρέος πριν το 2018 και την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε ειδική αναφορά στις εξελίξεις στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας όπου αναγνώρισε μεν κάποια πρόοδο, τόνισε ωστόσο την ανάγκη να μην παρεκκλίνει η Ελλάδα από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2018.

Όπως επισήμανε, «αν μιλήσουμε τώρα για ελάφρυνση χρέους, αυτό θα εξασθενήσει τη μεταρρυθμιστική διάθεση της Ελλάδας. Το πρόβλημα δεν είναι άλλωστε το χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Εκεί πρέπει να γίνει η αρχή».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s