ΕΚΤ: Αυξάνεται εκ νέου ο κίνδυνος για την σταθερότητα στην ευρωζώνη !!

europaiki-kentriki-trapeza-ekt

Αυξάνεται ο κίνδυνος για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη και μπορεί να κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα ορισμένων χωρών να διατηρήσουν βιώσιμο το χρέος τους, αυξάνοντας δυνητικά την πίεση στα ασθενέστερα κράτη της ένωσης, ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

Σε ένα ασυνήθιστα απαισιόδοξο μήνυμα, η ΕΚΤ προειδοποίησε ότι οι παγκόσμιες πολιτικές μεταβολές, συμπεριλαμβανομένης και της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, μπορεί να προκαλέσουν ξαφνική μεταβλητότητα στις τιμές και αντιστροφή ροών, επιδεινώνοντας τις υπάρχουσες ευπάθειες στην αύξηση των επιτοκίων και των αποδόσεων.

«Η υψηλότερη πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να οδηγήσει σε πιο εσωστρεφείς ατζέντες, που εμποδίζουν την ανάπτυξη», αναφέρει η ΕΚΤ στην τακτική αξιολόγησή της για την οικονομία.

«Αυτό με τη σειρά του, θα μπορούσε να καθυστερήσει τις απαραίτητες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα μπορούσε σε ένα χειρότερο σενάριο, να αναζωπυρώσει τις πιέσεις σε πιο ευπαθή κράτη», πρόσθεσε.

«Συγκεκριμένα, οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να εμφανιστούν εκ νέου παρά τις σχετικά ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές», επισημαίνει.

Η ΕΚΤ προειδοποίησε ότι οι πολιτικές εξελίξεις στις προηγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης μίας μακράς λίστας εκλογών και δημοψηφισμάτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες μεταβολές στις αγορές, οδηγώντας σε μετάδοση του κινδύνου.

Πηγή  analitis.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s