ΒΟΜΒΑ ΔΝΤ: Η Ελλάδα κατρακύλησε σε φήμες περί Grexit επειδή οι Ευρωπαίοι «παρακράτησαν» οικονομική βοήθεια !!

Αιχμηρή απάντηση έδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη δήλωση του Κλάους Ρέγκλινγκ πως το ΔΝΤ ζητά ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα επειδή δεν καταλαβαίνει τις εγγυήσεις έχουν προσφέρει στη χώρα μας οι Ευρωπαίοι.

Μιλώντας στη Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, υπενθύμισε πως η Ελλάδα κατρακύλησε σε κρίση και σε φήμες περί Grexit τόσο το 2012 όσο και το 2015 ακριβώς επειδή οι Ευρωπαίοι «παρακράτησαν» οικονομική βοήθεια.!!

Τόνισε πως η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, την οποία επισημαίνει ο κ. Ρέγκλινγκ, δεν προσφέρεται «άνευ όρων», αλλά με προϋπόθεση την επίτευξη διάφορων στόχων από την ελληνική πλευρά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ράις επισήμανε ότι ακριβώς για αυτόν το λόγο το Ταμείο επιμένει σε χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους σε σχέση με αυτούς που προτείνουν οι Ευρωπαίοι, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του οργανισμού για «ψαλίδισμα» του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% του ΑΕΠ μετά το 2018. Σήμερα, ο στόχος που προβλέπει το Μνημόνιο ανέρχεται σε 3,5%.

Ο κ. Ράις διευκρίνισε πως το 1,5% μπορεί να επιτευχτεί χωρίς περαιτέρω μέτρα, πέραν όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί, κι ότι το Ταμείο δεν ζητά περισσότερη λιτότητα στη χώρα μας.

Ο κ. Ράις επανέλαβε ακόμα την πρόταση του ΔΝΤ για «σημαντική ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s