ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ! Καταρρέουν τα πάντα…

Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η αβεβαιότητα που δημιουργούν η παράταση των διαπραγματεύσεων, καθώς και οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των δανειστών ανοίγουν σοβαρές πληγές στην οικονομία και απειλούν να τη βυθίσουν στον ένατο χρόνο ύφεσης.

Το πρώτο δίμηνο του 2017, η επιδείνωση της πραγματικής οικονομίας είναι εμφανής και η κρίση χτυπά σε πολλαπλά μέτωπα. Στεγνώνουν τα κρατικά ταμεία, με συνέπεια να έχουν παγώσει οι πληρωμές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Υπάρχει άτυπη στάση πληρωμών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στην αγορά επικρατούν συνθήκες ασφυξίας, με 94 εμπορικά καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο κάθε ημέρα.

Η αβεβαιότητα έχει χτυπήσει την πόρτα των τραπεζών, με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται η αντοχή τους -στα μέτωπα των καταθέσεων και των «κόκκινων» δανείων-, και τις εποπτικές Αρχές στη Φρανκφούρτη να προειδοποιούν πως, αν χαθούν κι άλλοι 3 μήνες, ο κίνδυνος μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης, με κούρεμα καταθέσεων, θα είναι ορατός.

enikos.gr

Ξυπνάει ο εφιάλτης του 2015;!!

Ξυπνάει ο εφιάλτης του 2015

 Προς νέα κρίση οδεύει η Ελλάδα, καθώς παραμένουν οι διαφορές για το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να χάσει ακόμη ένα ημερολογιακό ορόσημο πλησιάζοντας σε επανάληψη του δράματος του 2015» επισημαίνει το πρακτορείο αναφερόμενο στο σημερινό  «Οι διαφορές των δύο πλευρών εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις, στα ενεργειακά και στα εργασιακά» τονίζει και σημειώνει το γεγονός ότι «η ελληνική κυβέρνηση ανθίσταται σε επιπλέον περικοπές στις συντάξεις».

Το πρακτορείο παρατηρεί ότι ενδεικτικό της απόστασης που έχουν οι δύο πλευρές στα εργασιακά είναι το γεγονός ότι το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών έχει παραπέμψει το ζήτημα σε «πολιτική διαπραγμάτευση, καθώς αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί τεχνοκρατικά».

Τυχόν αποτυχία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο, σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις πληρωμές του Ιουλίου. Τυχόν αποτυχία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το Bloomberg, σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις πληρωμές του Ιουλίου.

Επίσης, τονίζει ότι η αβεβαιότητα έχει επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την ανάγκη επιπλέον διάσωσης. Μάλιστα, επισημαίνει ότι η ανεργία αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2016, η οικονομία συρρικνώθηκε απροσδόκητα και ξεκίνησε εκ νέου η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.

 «Οι διαφορές των δύο πλευρών εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις, στα ενεργειακά και στα εργασιακά» τονίζει και σημειώνει το γεγονός ότι «η ελληνική κυβέρνηση ανθίσταται σε επιπλέον περικοπές στις συντάξεις».

Ζougla.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s