Έτοιμος ο «Big Brother» της Εφορίας !

Έτοιμος ο «Big Brother» της Εφορίας

 Λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του νέου «υπερόπλου» της Εφορίας, το οποίο θα διασταυρώνει ηλεκτρονικά, καταθέσεις και δηλωθέντα εισοδήματα, έδωσε στη δημοσιότητα ο ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Ο τελευταίος έκανε λόγο για μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, όπου σε χρόνο εξπρές, θα διασταυρώνονται τα στοιχεία των πρωτογενών καταθέσεων με τις φορολογικές δηλώσεις των ελεγχόμενων πολιτών.

Η κύρια στόχευση του νέου ελεγκτικού μηχανισμού,  περίπου το 60% των ελέγχων που θα τελεστούν το 2017, θα αφορά νέες υποθέσεις, δηλαδή  υποθέσεις περιόδου 2012-2016. Το νέο σύστημα, που ήδη δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πιλοτική βάση, θα ξεσκαρτάρει, από τις κινήσεις των λογαριασμών, τις «ύποπτες» περιπτώσεις, αυτές δηλαδή όπου προκύπτουν σαφείς ενδείξεις απόκρυψης εισοδημάτων.

Όπως ανέφερε ο κ.Πιτσίλης, το νέο σύστημα, αναμένεται να παραδοθεί με επικαιροποιημένα στοιχεία στην ΑΑΔΕ εντός των επομένων ημερών και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Πηγή  Sofokleousin.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s