Ιστορικός δικομματισμός ΤΕΛΟΣ !! Μήνυμα από τη Γαλλία: Πέθαναν τα παλιά πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη!

5115958_9_b661_emmanuel-macron-et-marine-le-pen_766e76331473e47ce0a72982c06287b5

Ας πάρουν και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί το μήνυμα γιατί τα παραδοσιακά κόμματα αποδοκιμάζονται παντού…

Η απόρριψη των Γάλλων ψηφοφόρων τόσο του Συντηρητικού κόμματος του Ντε Γκολ και του Σιράκ όσο και του Σοσιαλιστικού κόμματος του Μιτεράν και του Ολάντ, δυο κόμματα οι επικεφαλής των οποίων δεν μπόρεσαν να μπουν στον δεύτερο γύρο αποτελεί ηχηρό πολιτικό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη αλά και στην Ελλάδα. Το σοσιαλιστικό κόμμα με 6,2% στον πρώτο γύρο βγαίνει εκτός δευτέρου  με ότι αυτό συνεπάγεται για το πολιτικό μέλλον του. Οι κληρονόμοι του γκωλισμού, οι λεγόμενοι γαλλική κεντροδεξιά την οποία εκπροσώπησε ο αμφιλεγόμενος Φ. Φιγιόν έρχεται κατά πάσα πιθανότητα 4η και καταϊδρωμένη με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολυδιάσπαση του χώρου αυτού.

Οι δύο νέες δυνάμεις που αναδύονται μαζί με την έκπληξη αυτών των εκλογών είναι η Αριστέρα του Μελανσόν, το νέο φιλελεύθερο-κεντρώο κίνημα του Ε. Μακρόν και βεβαίως η ακροδεξιά της Μ. Λεπέν. Η πολιτική άλγεβρα είναι σαφής.

Στο δεύτερο γύρο ο Ε. Μακρόν μαθηματικά θα κερδίσει τις εκλογές και πολιτικά θα ηγηθεί της συγκρότησης ενός νέου πολιτικού φορέα που θα δανειστεί ισόποσα από την δεξιά και από το σοσιαλιστικό κόμμα.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο όπου και θα παγιωθούν οι νέες τάσεις. Με δεδομένη την συγκροτημένη κοινοβουλευτική δύναμη της Μ. Λεπέν που θα κυμανθεί μεταξύ 25% και 30% το ζήτημα θα είναι το πως θα κεφαλαιοποιήσει την εξαιρετική πορεία της στις προεδρικές εκλογές η Αριστερά. Με λίγα λόγια στην επόμενη γαλλική βουλή θα υπάρχουν τρεις βασικές συνιστώσες, αυτή του φιλελεύθερου κέντρου, της ακροδεξιάς και της αριστεράς.

Κάτι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης.

Εάν δεν πάρει τα μηνύματα και το εγχώριο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα θα βρεθεί και αυτό σύντομα προ οδυνηρών εκπλήξεων… Ο ιστορικός δικομματισμός των κομμάτων του Μιτεράν και του Ντε Γκολ ηττήθηκε κατά κράτος στη Γαλλία…

πηγή: fimotro.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s