ΣΟΚ και ΔΕΟΣ:Σε λίγο ο Ελληνας θα ζει με ΔΑΝΕΙΚΑ από την Βουλγάρα οικιακή βοηθό του!

Τι μεταδίδει η Ελένη Βαρβιτσιώτη

 

Σοκ και ΔΕΟΣ από το Eurogroup!

Oπως όλα δείχνουν ο οξυδερκής Ελληνας ψηφοφόρος του Σύριζα θα ζητάει δανεικά από την Βουλγάρα οικιακή βοηθό για να ζήσει!

Κι αυτό γιατί όπως μεταδίδει η αισθαντική Ελένη Βαρβιτσιώτη (ΣΚΑΙ) όσο νύχτωνε το κλίμα βάραινε για την Ελλάδα (του Ιβάν Σαββίδη) στο Eurogroup.

Τελικά χωρίς συμφωνία κατέληξε η συνεδρίαση του σημερινού Eurogroup, με το ελληνικό ζήτημα να παραπέμπεται σε νέα συνδρίαση τον Ιούνιο.

Νωρίτερα κατά την διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης έλαβε χώρα «σκληρό πόκερ» με επίκεντρο τα πλεονάσματα. Οι τελευταίες συζητήσεις αφορούσαν στον καθορισμό της διάρκειας κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.

Στο πρώτο σχέδιο φαίνεται πως αυτό – το 3,5% – θα ισχύει μέχρι το 2022.

 Στο δεύτερο σχέδιο που αφορά την περίοδο 2023 -2060 υπήρχε σχέδιο για πλεόνασμα 2,2%, κάτι που φαίνεται πως αποτελεί σημείο διαφωνιών.

Λίγο νωρίτερα…

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΙ το πρώτο προσχέδιο προέβλεπε 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα ως το 2022 και 2% από το 2023 ως το 2060 ενώ το δεύτερο προέβλεπε 2,2% πλεόνασμα για το διάστημα 2023 ως το 2060.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι και τα δύο προσχέδια έχουν απορριφθεί.

Το Eurogroup διεκόπη νωρίτερα, καθώς οι επαφές προκειμένου να υπάρξει ένα τελικό προσχέδιο κοινής ανακοίνωσης που θα ικανοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές είναι συνεχείς, διμερείς και πολυμερείς.

Ξεκίνησε εκ νέου η συνεδρίαση του Eurogroup αργά το βράδυ, μετά  από διακοπή που ξεπέρασε τις τρεις ώρες και κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρξαν διμερείς και πολυμερείς επαφές.

Η συνεδρίαση του Eurogroup διακόπηκε για πολυμερείς διαβουλεύσεις, με στόχο να βρεθεί μια συμβιβαστική πρόταση για συμφωνία που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Οι επαφές ξεκίνησαν με τετραμερή συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, του γερμανού και του γάλλου υπουργού οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε και Μπρούνο Λεμέρ και του Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ. Οι επαφές συνεχίζονται ακόμα σε διάφορα επίπεδα και με διαφορετικές συνθέσεις.

Πηγή  Kourdistoportokali Οpnion Magazine

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s