Γκάμπριελ: “Να σταματήσουμε να περιφρονούμε και να δασκαλεύουμε τους άλλους “

«Ο Τραμπ απομακρύνεται από τα ιδεώδη του δυτικού κόσμου» !

Την ανάγκη η Ευρώπη να υπεραμυνθεί των ιδεωδών του δυτικού κόσμου υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Zίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στο δεύτερο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Βιώνουμε έναν ηγέτη των ΗΠΑ, ο οποίος απομακρύνεται διαρκώς από τα ιδεώδη του δυτικού κόσμου» ανέφερε ο Zίγκμαρ Γκάμπριελ για να προσθέσει: «Η Δύση έγινε κατά ένα μέρος μικρότερη τις τελευταίες μέρες. Οι 7 μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες θα μπορούσαν να είχαν υποστηρίξει τις βασικές αρχές του δυτικού κόσμου, όχι με την γεωγραφική του σημασία, αλλά υπό την έννοια των κοινωνικών ιδεωδών όπως είναι η δημοκρατία, η ελευθερία της γνώμης, αλλά κυρίως την ισχύος του διεθνούς δικαίου και όχι του δικαίου του ισχυροτέρου».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος σε σημαντικά θέματα δεν εναρμονίζεται πλέον με μας στην Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει τώρα να υπεραμυνθεί των ιδεωδών του δυτικού κόσμου και γι’ αυτό η Γερμανία πρέπει να συμβάλει, ώστε να καταστεί ισχυρότερη. Iδίως, πρέπει να σταματήσουμε να περιφρονούμε τους άλλους και να τους δασκαλεύουμε. Το κάναμε τα τελευταία χρόνια πολύ συχνά», τόνισε.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι, ώστε να είναι κανείς υπερήφανος για την Ευρώπη.

«Πουθενά στον κόσμο δεν ζουν πιο δημοκρατικά, πιο ελεύθερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα πουθενά στον κόσμο», σημείωσε, και υπογράμμισε ότι. η Γερμανία θα πρέπει να βοηθήσει τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες, ώστε να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, κάτι που είναι προς το συμφέρον και της ίδιας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s